News

Komentari 40

Bandić na ljestvama: Sada bi svi sigurno htjeli da padnem

Bandić na ljestvama: Sada bi svi sigurno htjeli da padnem

Počela je realizacija Projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova. Gradonačelnik je u Mesničkoj i Jurišićevoj simbolično postavio pločice s brojevima

Počela je realizacija Projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu. Gradonačelnik Milan Bandić je povodom toga na zgradama u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično postavio nove pločice s brojevima. Dok se penjao na ljestve, našalio se, te je komentirao kako bi sada svi sigurno htjeli da padne.  

Inače cilj novog sustava označavanja ulica, trgova i zgrada je poboljšati preglednost i funkcionalnost, kako za turiste tako i za građane. Pločice s imenima ulica i trgova će se najprije početi mijenjati u središtu grada te na važnijim prometnicama, a onda i u drugim dijelovima grada. To bi trebalo trajati oko četiri do pet godina. 

Ove godine će na na prostoru četiri gradske četvrti biti postavljene nove pločice, što će koštati 1,87 milijuna kuna. Naime, Grad sufinancira postavljanje u iznosu od 50 posto. Troškovi suvlasnika će tako iznositi 48,75 kuna za plave, odnosno 153,12 kuna za crveno-bijele, piše RTL. 

Građani Zagreba mogu OVDJE vidjeti nacrt kako će im izgledati pločice 

Najčitaniji članci