Obavijesti

News

Komentari 4

Bandić na zahtjev oporbe treba dati izvješće o financijama

Bandić na zahtjev oporbe treba dati izvješće o financijama
3

Bandića mora Skupštinu izvijestiti i o ukupnim financijskim obavezama Grada - o kreditima, zajmovima, vrijednosnim papirima, jamstvima i suglasnostima, kao i o obvezama trgovačkih društava...

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić trebat će dati detaljno izvješće o stanju gradskih financija, a ubrzat će se i građevinski radovi na Maloj sceni '121' i u atriju Gavelle, sve prema prijedlozima oporbe koje je u nastavku sjednice prihvatila zagrebačka Gradska skupština u četvrtak.

U prijedlogu Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a od Bandića se traži da Gradskoj skupštini dostavi dinamiku prikupljanja prihoda i trošenja iz proračuna, analizu stanja vezano uz kumulirani višegodišnji deficit proračuna i posljedice koje će imati za funkcioniranje Grada, popis mogućih mjera na prihodovnoj i rashodovnoj strani koje bi vodile uravnoteženju proračuna, stanje likvidnosti i probleme s podmirivanjem dospjelih obaveza.

POGLEDAJTE VIDEO: Bandić teturao

Pokretanje videa...

Milan Bandić pijan 00:58

Bandića mora Gradsku skupštinu izvijestiti i o ukupnim financijskim obavezama Grada - o kreditima, zajmovima, vrijednosnim papirima, jamstvima i suglasnostima, kao i o obvezama trgovačkih društava i proračunskih korisnika.

Također, na sjednici je prošao prijedlog Kluba nezavisnih zastupnika o hitnom završetku građevinskih radova na Maloj sceni '121' i u atriju Gradskoga dramskog kazališta Gavella kojim je od Bandića zatraženo da što hitnije raspiše javni natječaj za završetak radova i omogući uvid u svu građevinsku i projektnu dokumentaciju.

Oporba traži i precizna izvješća za obnovu "Gavelle" 

Pritom se na javnom natječaju traže najbolji stručnjaci koji će napraviti vještačenja i analize kako bi se moglo što brže pristupiti građevinskim radovima i sanirati šteta na zgradi Gavelle i ostalim zgradama. Radovi bi trebali završiti za šest mjeseci kako bi kazalište moglo djelovati s punim prostornim i programskim kapacitetom.

Bandić treba gradskim zastupnicima dostaviti sve ugovore, anekse ugovora, projektnu i svu drugu dokumentaciju te potvrde do sada obavljenih plaćanja izvođačima, podizvođačima i svim drugim suradnicima vezanima za projekt od početka rada na njemu, to jest od odluke o pokretanju građevinskih radova i raspisivanja javne nabave do danas.

O svim aktivnostima, s priloženim dokumentima o njima, Bandić bi trebao izvještavati Gradsku skupštinu jednom mjesečno, a od izvođača radova s kojim je sklopljen Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Gavelle od 27. listopada 2017. tražiti plaćanje ugovorne kazne. 

Gradska skupština nije prihvatila prijedlog klubova zastupnika SDP-a, GLAS-a i HSU-a, lijevog bloka, HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija da se projekt dogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba na treći stupanj pročišćavanja prijavi za sufinanciranje EU sredstvima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag