Obavijesti

News

Komentari 82

Bandić: Neću biti kaktus, Josipović: Neću biti konj

Bandić: Neću biti kaktus, Josipović: Neću biti konj
8

Bandić je rekao na trećem sučeljavanju da neće biti kaktus ni fikus. Ivo Josipović je naglasio da neće biti konj jer je zbog njega Troja propala...

VIDEO

Čeka nas očito preslagivanje unutar HDZ-a opisao je na RTL-u predsjednički kandidat Milan Bandić Sanaderov povratak u politiku u trećem sučeljavanju predsjedničkih kandidata u drugom krugu izbora. Dodao je da ga kao predsjednika čeka suradnja s premijerkom Kosor i na to je spreman bez obzir na odnose u HDZ-u. Isto je rekao i Ivo Josipović.
- Stranački lideri neće izabrati budućeg predsjednika nego će to učiniti građani Hrvatske - rekao je Bandić odgovarajući na pitanje znači li mu išta podrška Sanadera.
- Ja ne očekujem Sanaderovu podršku, on je pokazivao određenu bliskost s mojim protukandidatom - rekao je Josipović. Bandić mu je na to odgovorio da bi Mesiću bilo draže da on postane predsjednik nego Sanaderu. Oba kandidata misle da je korupcija ozbiljan problem. Na pitanje što mu znači obitelj Bandić je rekao da je ona za njega svetinja. Josipović pak kaže da dobra obiteljska politika znači i dobru Republiku Hrvatsku. Bandić je dodao da mu obitelj trpi te joj se zbog toga ispričao.
- Predsjednik Mesić me je dok sam bio gradonačelnik zvao svaki dan. Ja njega sigurno neću zvati kad budem na Pantovčaku - rekao je Bandić no nije htio objasniti zašto ga je Mesić zvao. Josipović je pak naglasio da njega nije Mesić podržao te da njemu puno znači podrška svakog građana. Bandić nije htio odgovoriti na pitanje da li ima potporu Katoličke crkve, a Josipović je rekao da je Crkva društvena institucija koja ima pravo iznijeti svoje mišljenje. Bandić kaže da neće biti fikus ni kaktus već "odgovoran predsjednik u ratu i miru". Na pitanje hoće li orati kao konj Josipović je odgovorio da ne bi htio biti konj jer je Troja zbog konja propala. Josipović je Bandića prozvao da sad napada stranku, a prije je "rukama i nogama grebao da ostane u stranci". - Čak je tražio da mu se zamrzne mandat, što ne postoji - kaže Josipović. Bandić mu je pak rekao da je elitist i da nikada ništa važno nije radio. Na to mu je Josipović odgovorio da je iza njego puno djela i knjiga te da Bandić očito misli da knjige ne znače ništa. Bandić nije htio reći zašto mu u biografiji piše da zna engleski iako to nije istina, a Josipović je rekao da je to poruka mladima da nije dobro učiti strane jezike.
- Nije slučajno da je Josipović iz crvene Rijeke poručio da će pocrveniti Hrvatsku. Ja nisam ni za crvenu ni za crnu Hrvatsku, ja sam za crven-bijeli-plavi - kaže Bandić, a Josipović ističe da je Bandić dugo godina bio u partiji. Oba kandidata kažu da im nikada nitko nije nudio mito te da bi, da im se to dogodi, obavijestili USKOK. Bandić kaže da bi na koncert u Beč otišao redovitom linijom, a Josipović bi otišao o vlastitom trošku. Bandić bi kao vrhovni zapovjednik Glavašu rekao da se vrati u RH i zatraži pravdu, a Josipović kaže da to nije stvar vrhovnog zapovjednika jer je sud naložio Glavašu da odsluži kaznu u RH. Bandić bi Gotovinu odlikovao jer je on nevin čovjek, a Josipović  bi ga dočekao u zračnoj luci ako bi bio oslobođen. Na pitanje bi li homoseksualcima u vojsci dopustio da "izađu iz ormara", Josipović je odvratio da "privatne stvari nemaju veze s vojskom". Bandić Nobela za mir ne bi dao političaru, ali bi ga dao nekome tko izmisli lijek za neku opaku bolest. Josipović Obami ne bi dao Nobela za mir jer ga još nije opravdao. Josipović kaže da bi srpskog predsjednika pozvao u Hrvatsku na godišnjicu Oluje, a Bandić bi na prvo službeno putovanje otišao u Sarajevo. Josipović nije znao tko je predsjednik hrvatske kopnene vojske, a Bandić se nije mogao sjetiti njegovog imena. Bandić nije znao da su 3. siječnja 2000. bili izbori na kojima je SDP pobijedio, a ni da je Kolinda Grabar Kitarović veleposlanica u SAD-u. No kandidati su jako dobro znali kada njihove supruge imaju rođendane te kada slave godišnjicu braka.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...