Obavijesti

News

Komentari 3

Bandić nije osigurao ni zgrade gradske uprave protiv potresa! 'To će koštati još koju milijardu'

Bandić nije osigurao ni zgrade gradske uprave protiv potresa! 'To će koštati još koju milijardu'
1

Tomislav Tomašević: Bandić je solio pamet građanima da nisu ulagali u svoju imovinu već i da nisu osigurali svoje nekretnine od potresa, a Grad Zagreb nije nijedno ni drugo napravio sa svojom imovinom

VIDEO

Jedan od razloga zbog kojih se dogodila takva šteta je i zbog neulaganja u vlastitu imovinu. Privatna imovina je svaka zgrada u Gornjem i Donjem gradu. Ljudi nisu ulagali u svoju imovinu. Poručio je to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krajem ožujka, a nakon toga se povela i rasprava zašto vlasnici nekretnina nisu imali i osiguranja svojih stanova od potresa, te koliko su zahvati pridonijeli šteti. 

No, sada je isplivala na vidjelo nevjerojatna činjenica. Grad Zagreb nije plaćao osiguranje svoje objekte u kojima su smješteni gradski uredi, zavodi, službe, ukratko, cijela gradska i mjesna samouprava! Očito da nisu ni starački domovi osigurani od potresa, jer navode da su osigurane samo dvije ustanove socijalne skrbi. Jasno je to iz odgovora koji je gradski ured za imovinu dao gradskom zastupniku Tomislavu Tomaševiću(Možemo!). 

- Ugovorena osiguranja objekata mjesne samouprave i objekata gradske uprave ne pokrivaju rizik od potresa. Ugovorene police osiguranja od potresa imaju 2 ustanove socijalne skrbi, 4 ustanove u zdravstvu te svi kapitalni objekti Grada Zagreba kojima upravlja ustanova Upravljanje sportskim objektima, a od ostalih sportskih građevina koje su ugovorima o zakupu predane na upravljanje i korištenje sportskim klubovima i udrugama, od rizika potresa osigurano je 18 sportskih građevina – odgovorio je Damir Lasić, pročelnik gradskog ureda za upravljanje imovinom.

Tomislav Tomašević kaže: Bandić ne samo da je solio pamet građanima da nisu ulagali u svoju imovinu već i da nisu osigurali svoje nekretnine od potresa, a Grad Zagreb nije nijedno ni drugo napravio sa imovinom u svom vlasništvu. Obrušio se i na gradsku tvrtku GSKG koja upravlja većinom zgrada u središtu Zagreba koji je najviše nastradao. Takav propust će koštati milijarde kuna više koji će se pokriti iz džepova poreznih obveznika umjesto iz polica osiguranja. 

- GSKG je zakazao jer nije predstavnike suvlasnika u Donjem gradu upozorio da njihova osnovna polica osiguranja ne sadrži osiguranje od potresa, a Bandić je zakazao jer unatoč studijama o potresu koje je sam naručio nije barem to napravio za gradsku imovinu. On je kriv što ćemo iz gradskog proračuna morati platiti koju milijardu kuna za obnovu zgrada u gradskom vlasništvu – kaže Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"