Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ustoličit ćemo vas pa da vas možemo službeno zaj**avati'

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram. Danas je svjedočila Pavla Šušković, koja je u veljači 2014. postala šefica kabineta gradonačelnika.

Zagreb: Nastavak suđenja u aferi Agram
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
93 komentara

- U 2014. sam se zaposlila u Gradu Zagrebu na pravnim poslovima u uredu gradonačelnika. O kolega sam saznala da postoji potreba za ljudima koji bi radili na protokolu. Zatražila sam od pročelnika Mire Lace premještaj i premještena sam na protokol, također u uredu gradonačelnika - rekla je svjedokinja Pavla Šušković u nastavku suđenja Milanu Bandiću u aferi Agram.

Zagreb: Nastavak suđenja u aferi Agram | Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

O samom premještaju, ističe, nije razgovarala s Bandićem. Rekla je i da dozvoljava mogućnost da su suglasnost za premještajem i rješenje k premještaju doneseni isti dan.

- Gradonačelnik je bio upoznat da sam na tom radnom mjestu - rekla je Šušković.

Potom su u nastavku suđenja pušteni tajno snimljeni razgovori između Bandića i Pavle Šušković. Na pitanje je li s Bandićem razgovarala o novom radnom mjestu prije nego je prešla na njega, rekla je da nije. 

Zagreb: Milan Bandić svjedočio na suđenju u slučaju Bundekfest SUĐENJE U AFERI AGRAM Prisluškivali Bandića: Urlao na zaposlenike, zaposlio je obitelj

Bandić joj je rekao 'da sutra piju kavu da ustoliče kako bi je mogao i službeno zaje**vati'. Šušković je rekla da to ništa ne znači.

Preslušan je potom i drugi razgovor u kojoj joj Bandić govori da je od sutra šefica kabineta.

- Čovjek je saznao da dolazim na novo radno mjesto - rekla je svjedokinja. Na pitanje kako je to znao 3. veljače 2014. a rješenje je izdano 11. veljače odgovorila je 'da je negdje čuo'.

Zagreb: Nastavak suđenja u aferi Agram | Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Telefonski razgovori između Bandića i svjedokinje vođeni su 27. siječnja i 3. veljače 2014. prije službenog premještaja na novo radno mjesto. Iako je rješenje o premještaju izdano 11. veljače 2014. Šušković je rekla kako je već prije toga radila na tim poslovima te da ne zna zašto to radno mjesto još prije nije bilo sistematizirano.

Šušković, pravnica po struci, u Grad Zagreb došla je raditi nakon što je prošla na javnom natječaju. Zaposlila se kao viši stručni suradnik na pravnim poslovima u uredu gradonačelnika.

Suđenje u predmetu Agram  'teškom' više od 20 milijuna kuna počelo je u listopadu prošle godine.

Bandića se tereti da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti i malverzacija oštetio grad kojim upravlja godinama.

Suđenje se nastavlja 15. svibnja.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message