News

Komentari 80

Bandić o Palmi: 'Ispričat ću se i pojest ću 100 žaba ako treba'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upitan zašto je zvao Palmu te hoće li se ispričati braniteljima, kaže da nije znao kakav je bio odnos Palme s Arkanom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispričao se u srijedu hrvatskim braniteljima zbog primanja predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme, ustvrdivši kako to ne bi napravio da je znao što je Palma radio 1990-ih.

"Kad su branitelji u pitanju neću progutati jednu žabu nego 100 žaba. Znao sam da je gospodin Dragan Marković Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini, ali nisam znao da je bio na svadbi kod Arkana, da je Arkanov prijatelj. Nemam pojma o tome", rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

"Da sam znao tko je s kim pio kavu u Jagodini 1991., 1992. i 1993. normalno da ne bih to radio, ali nisam znao", dodao je Bandić .

Poručio je kako je Domovinski rat završio, Hrvatska je u tom ratu pobijedili i jedine persone non grata u Hrvatskoj su ratni zločinci. "Ako je toliko crn, zašto Palmu policija nije zaustavila na granici i vratila u Srbiju", upitao je.

Na posjet Markovića Plame osvrnuo se i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco koji je na upit novinara je li znao tko je Plama odgovorio da njegova funkcija nije analizirati takve osobe i njihovu povijesnu uloge . "Nije moja savjetodavna uloga, niti predlažem niti dogovaram taj dio", kazao je Laco.

Voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo ustvrduio je kako bi upozorio gradonačelnika da je znao o tom posjetu ali je bio zauzet otvaranjem Spomen doma Tigrova.

"Je li on bio zločinac , pripadnik Araknove jedinice, ja to ne znam", dodao je Demo istaknuvši da institucije pravne države moraju odraditi svoj posao.

Bandić: Dobio sam nagradu kao i Ban Ki-Moon

Bandić je na konferenciji komentirao Orden prijateljstva koji mu je dodijelio ruski predsjednik Vladimir Putin zbog međugradske suradnje i socijalne pomoći Zagreba i Moskve, koji će uskoro proslaviti i 20 godina diplomatskih odnosa.

"Širenje prijateljstva i suradnje između glavnih gradova je na čast gradonačelniku Bandiću, a zadaća gradonačelnika je da širi dobre vibracije i da predstavlja svoj grad na najbolji mogući način", poručio je Bandić optuživši novinare kako žele umanjiti tu nagradu.

"Nagradu je dobio i Ban Ki-Moon, a umjesto da promovirate Zagreb i Hrvatsku, trpate me u isti koš kao i Vučića, Nikolića i Dačića. Kakve to ima veze, ja sam ponosan na tu nagradu", rekao je.

Na pitanje da prokomentira svoj odnos s Putinom, koji je na meti međunarodnih kritika zbog niza događaja, poput trovanja ruskih disidenata nervnim otrovom novičokom u Velikoj Britaniji, aneksije Krima i sl., Bandić je ustvrdio kako on "donosi odluke za generacije, a ne za mandate".

"Ako je širenje mira, suradnje i prijateljstva stvar o kojoj trebamo diskutirati, onda ćemo smijeniti i Ban Ki-Moona, koji je dobio istu nagradu kao i ja, on ima malo veću odgovornost od mene", rekao je Bandić.

Bandić je konferenciju za novinare iskoristio i obračun s medijima koje je optužio da su minimalizirali značaj odličja koje je dobio od Putina i pozivali goste da "pljuju" na njega.

Održao je i prodiku novinarima o kulturi komunikacije. "Da imate malo više kulture oslovljavali biste me s 'gospodine gradonačelniče'", poručio je novinarki koju je pak nazivao "sunce".

Najčitaniji članci