Obavijesti

News

Komentari 80

Bandić o Palmi: 'Ispričat ću se i pojest ću 100 žaba ako treba'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upitan zašto je zvao Palmu te hoće li se ispričati braniteljima, kaže da nije znao kakav je bio odnos Palme s Arkanom

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispričao se u srijedu hrvatskim braniteljima zbog primanja predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme, ustvrdivši kako to ne bi napravio da je znao što je Palma radio 1990-ih.

"Kad su branitelji u pitanju neću progutati jednu žabu nego 100 žaba. Znao sam da je gospodin Dragan Marković Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini, ali nisam znao da je bio na svadbi kod Arkana, da je Arkanov prijatelj. Nemam pojma o tome", rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Zagrebački branitelji zgroženi što je Bandić primio Palmu
Zagrebački branitelji zgroženi što je Bandić primio Palmu

"Da sam znao tko je s kim pio kavu u Jagodini 1991., 1992. i 1993. normalno da ne bih to radio, ali nisam znao", dodao je Bandić .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poručio je kako je Domovinski rat završio, Hrvatska je u tom ratu pobijedili i jedine persone non grata u Hrvatskoj su ratni zločinci. "Ako je toliko crn, zašto Palmu policija nije zaustavila na granici i vratila u Srbiju", upitao je.

Na posjet Markovića Plame osvrnuo se i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco koji je na upit novinara je li znao tko je Plama odgovorio da njegova funkcija nije analizirati takve osobe i njihovu povijesnu uloge . "Nije moja savjetodavna uloga, niti predlažem niti dogovaram taj dio", kazao je Laco.

'Bandić je primanjem četnika Palme uvrijedio sve branitelje'
'Bandić je primanjem četnika Palme uvrijedio sve branitelje'

Voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo ustvrduio je kako bi upozorio gradonačelnika da je znao o tom posjetu ali je bio zauzet otvaranjem Spomen doma Tigrova.

"Je li on bio zločinac , pripadnik Araknove jedinice, ja to ne znam", dodao je Demo istaknuvši da institucije pravne države moraju odraditi svoj posao.

Bandić: Dobio sam nagradu kao i Ban Ki-Moon

Bandić je na konferenciji komentirao Orden prijateljstva koji mu je dodijelio ruski predsjednik Vladimir Putin zbog međugradske suradnje i socijalne pomoći Zagreba i Moskve, koji će uskoro proslaviti i 20 godina diplomatskih odnosa.

"Širenje prijateljstva i suradnje između glavnih gradova je na čast gradonačelniku Bandiću, a zadaća gradonačelnika je da širi dobre vibracije i da predstavlja svoj grad na najbolji mogući način", poručio je Bandić optuživši novinare kako žele umanjiti tu nagradu.

"Nagradu je dobio i Ban Ki-Moon, a umjesto da promovirate Zagreb i Hrvatsku, trpate me u isti koš kao i Vučića, Nikolića i Dačića. Kakve to ima veze, ja sam ponosan na tu nagradu", rekao je.

Na pitanje da prokomentira svoj odnos s Putinom, koji je na meti međunarodnih kritika zbog niza događaja, poput trovanja ruskih disidenata nervnim otrovom novičokom u Velikoj Britaniji, aneksije Krima i sl., Bandić je ustvrdio kako on "donosi odluke za generacije, a ne za mandate".

"Ako je širenje mira, suradnje i prijateljstva stvar o kojoj trebamo diskutirati, onda ćemo smijeniti i Ban Ki-Moona, koji je dobio istu nagradu kao i ja, on ima malo veću odgovornost od mene", rekao je Bandić.

Bandić je konferenciju za novinare iskoristio i obračun s medijima koje je optužio da su minimalizirali značaj odličja koje je dobio od Putina i pozivali goste da "pljuju" na njega.

Održao je i prodiku novinarima o kulturi komunikacije. "Da imate malo više kulture oslovljavali biste me s 'gospodine gradonačelniče'", poručio je novinarki koju je pak nazivao "sunce".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag