Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
148 komentara

Bandić 'oprao' Vladu: Mladi će u Zagrebu raditi za 1600 kuna

Bandić je rekao da je ponudio Vladi pomoć, ali oni su mu odgovorili da su pronašli sredstva za mlade. Kaže da neće biti napretka dok Vlada ne povuče neke poteze

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
148 komentara

Grad Zagreb će osigurati 1600 kuna mjesečno i vježbenički staž svim mladim Zagrepčanima u Gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama. Također će dati i po 25.000 kuna za 400 novih malih poduzeća za koje nema poticaja na Zavodu za zapošljavanje. Od svibnja će se osigurati i tri lokacije za nove tvrtke , tzv. startupove na Zagrebačkom velesajmu, Robnim terminalima i Sopnici Jelkovec.

Bandićev je to odgovor na Vladino rezanje poticaja za zapošljavanje koje je najavio u petak.

- Svi mladi koji ne budu mogli naći posao u realnom sektoru po programu takozvanog volontiranja za 1600 kuna, mogu računati da će po istom modelu godinu dana moći raditi u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama - rekao je Milan Bandić.

U Zagrebu je za rad za 1600 kuna prijavljeno 830 mladih za koje je potrebno 27 milijuna kuna . Za poticaje za tvrtke je osigurano 10 milijuna kuna . Mladi poduzetnici će dobiti i godinu dana edukacije preko Razvojne agencije Zagreb.

Bandić je rekao da je ponudio Vladi pomoć , ali oni su rekli da su našli sredstva za mlade. Ipak, Bandić kaže da neće biti napretka dok Vlada ne povuče poteze poput rezanja oporezivanja dobiti, prestanka stalnog mijenjanja zakona, dok ne ukloni barijere. I najvažnije: prestane se svaki investitor tretirati kao sumnjiv i zaustavljati investicije.

- Dok to ne bude, nećemo plakati i kukati, nego ćemo plivati i raditi da pomognemo ljudima - rekao je Bandić.

Rekao je i da će od srijede moći onih 400 poduzetnika dobiti novac.

- Neka se od srijede jave u ured za gospodarstvo. Bolju čestitku nisu mogli dobiti - rekao je Bandić.

'Novac od TZ-a sam vratio, nije bilo lako'

Milan Bandić dobio je i dodatni honorar od tvrtke Duplicato media, utvrdilo je povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Duplicato je tvrtka povezana sa Blitz Cinestarom. Bandiću se provjeravaju njegova dodatna primanja, a Povjerenstvo je već utvrdilo da nije smio primati naknadu od Turističke zajednice Zagreba. Navodno je primio 55.000 kuna , za koje on tvrdi da je vratio. Dodatni honorar je, kaže, od Duplicata dobio 2000 kuna koje je dao u humanitarne svrhe.

- Posudio sam glas u crtiću i oni su mi to platili. Znam da me vi volite raditi bedakom, ali ja to radim od sebe kada ja hoću. Dao sam novac u humanitarne svrhe - rekao je Bandić.

Crtić je Mačak Maksim i Dronjkova družina . Bandić je dao glas gradonačelniku i zato je izabran. Dok je ovo lagano opravdao, prozivanje za prihod od Turističke zajednice je uzrujalo gradonačelnika.

- Vratio sam tih 55.000 kuna prije mjesec i pol. Nije bilo lako, morao sam posuditi od supruge Vesne - rekao je Bandić.

Na kraju je svima zaželio sretan Uskrs te da kupe "svježa jajca, nije važno jesu domaća ili neka druga" . Poželio je također građanima da ''ne pretjeruju u jelu i piću jer je to smrtni grijeh, a i u utorak treba raditi'' .Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message