Obavijesti

News

Komentari 214

Bandić 'pritisnuo' zaposlenike da podrže novi referendum

Bandić 'pritisnuo' zaposlenike da podrže novi referendum
1

Iz Ureda gradonačelnika svi su zaposlenici Gradske uprave dobili poziv da na neradni dan dođu na glavni Trg gdje će Bandić reći zašto podržava referendum

VIDEO

Milan Bandić koji je pokrovitelj referenduma "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" pritisnuo je i sve zaposlenike Gradske uprave da podrže referendum. Iz Ureda gradonačelnika svi su dobili mail kojim ih se poziva da u subotu, na neradni dan, dođu na Trg bana Jelačića gdje će Bandić reći zašto podržava referendum.

Poziva ih se da ponesu i osobne iskaznice OIB i potpišu inicijativu "ako su zainteresirani za potpisivanje referendumske inicijative", stoji u mailu koji je objavio dalje.com. U gradskoj upravi radi preko 2000 ljudi.

Nakon što obave tiskovnu i potpišu, zaposlenici će se moći neformalno družiti s Bandićem u Kavani.

Po zakonu, on ne može službenike natjerati da potpišu bilo kakvu referendumsku inicijativu, pa je zato ostavljena opcija "ako žele". No, da vlasnik bilo u bilo kojoj tvrtki pozove zaposlenike da dođu na njegov skup i podrže ga, onaj tko to ne učini, u najmanju ruku bi se osjećao neugodno i bio u strahu za posljedice.

Bandić je već podupro 'U ime obitelji' s 240.000 kuna, prostorom i plaćanjem režija. Nedavno je izjavio da je "Željka Markić zadnja zdrava karika ovog društva".

Bandić: Nema nikakvog pritiska, tako se družimo i na Bundekfestu

Preko glasnogovornice nam je Bandić odgovorio da je sve krivo protumačeno i da nema baš nikakvog govora o pritiscima i da će netko biti izložen sankcijama ako se ne pojavi ili ne potpiše.

- Nema tu ništa sporno. Gradonačelnik jednako tako poziva svoje suradnike i zaposlene i na otvorenje Bundekfesta. Ima stotine sličnih mailova. Nije im nikakva obveza doći. Sigurno nitko neće evidentirati tko je došao i tko je potpisao. Radi se o ležernom okupljanju - rekla nam je glasnogovornica Martina Šušnjara.

Ona dodaje da je Bandić sazvao sutra u podne tiskovnu da jasno objasni zašto podržava referendumsku inicijativu i otvoreno odgovori na sva pitanja javnosti oko toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa