Obavijesti

News

Komentari 10

Bandić protiv Ministarstva: 'Zagreb nije ničije 13. prase!'

Bandić protiv Ministarstva: 'Zagreb nije ničije 13. prase!'
1

Zagrebački gradonačelnik izjavio je da neće odustati od izmjena GUP-a poručivši kako će se svim pravnim sredstvima boriti protiv toga da Ministarstvo graditeljstva može arbitrirati o Zagrebu.

VIDEO

- Mene ništa ne smeta, a najmanje me smeta poštivanje zakona. Ja zakon poštujem i da ga ne poštujem ne bi dobio šest mandata, rekao je Bandić na aktualnom satu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini odgovarajući na upit Renata Peteka (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) smeta li ga što za izmjene GUP-a treba dobiti suglasnost Ministarstva graditeljstva. Dodao je kako će učiniti sve što to ministarstvo zahtjeva od resornih gradskih ureda.

No, rekao je Bandić, smeta ga "laž i političko arbitriranje" te se upitao zašto Zagreb jedini od kontinentalnih gradova ima taj "ziherung" i arbitrarnu odluku ministarstva kada je Zagreb u pitanju.

Poručio je da će se svim pravnim sredstvima boriti da to sruši i ukine, jer se na taj način kažnjava Zagreb da ne može samostalno raspolagati svojim glavnim resursom - prostorom.

- Grad Zagreb nije ničije 13. prase i neće to biti. Svim pravnim sredstvima ću se boriti da to dokažem, rekao je Bandić i poručio kako ga u izmjenama GUP-a neće zaustaviti niti "bubnjarska demokracija", aludirajući na prosvjed koji su neke udruge organizirale uoči sjednice Skupštine.

- To je istih 30 ljudi koje imate na Facebooku i šetaju po gradu od Cvjetnog do Hipodroma i Gradske skupštine", kazao je Bandić istaknuvši kako mu "time daju snage da ne odustane već napravi zagrebački Manhattan i kongresni centar, redizajnira Zagrebački velesajam i sl."

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je zahtjevima za stankom klubova SDP-a, GLAS-a i Lijevog bloka zbog konzultacija oko dnevnog reda.

Zastupnici su većinom glasova odbili zahtjev Lijevog bloka da se u hitni postupak stavi točka dnevnog reda vezana uz izvješće o realizaciji projekta "Grad u gradu".

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...