Obavijesti

News

Komentari 53

Bandić želi garažu ispod HNK: "Uredimo to kako se šika..."

Bandić želi garažu ispod HNK: "Uredimo to kako se šika..."
1

Kada ja sa svojom Vesnom budem išao na predstavu, a ona u štiklama pet do 12 centimetara, ja u fraku, a vani kiša. Pa ćemo u ložu s minus četvrte etaže, kaže

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će ipak do kraja godine predložiti gradnju podzemne garaže ispod Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Ideju je već nekoliko puta pokušao kroz godine progurati, ali je svaki puta struka i politika uspjela zaustaviti tu Bandićevu ideju. Bandić je na Skupštini dao i osebujno obrazloženje zašto će graditi garažu ispod HNK.

- Želim da dame, Zagrepčanke u šeširima idu liftom u kazalište. Kada ja sa svojom Vesnom budem išao na predstavu, a ona u štiklama pet do 12 centimetara, ja u fraku, a vani kiša. Pa ćemo direktno u ložu s minus četvrte etaže. Odite u Beč, tako je u Europi, mi smo Europa i uredimo to kako se šika – rekao je Bandić.

'HNK je prioritet jer se može zaraditi koja kuna'

Iako je trebalo prvo graditi garažu u Klaićevoj, Bandić je rekao da je ona ispod HNK prioritet jer tamo se može 'zaraditi koja kuna' za razliku od garaže u Klaićevoj. 

'Nisam ja nikoga smijenio. Uprava je smijenila sama sebe'

Na prijedlog HDZ-a, na Skupštini će se naći i točka o smjenama Uprave Zagrebačkog holdinga. Već i prije rasprave, Bandić je poručio da on nikoga nije smijenio u 15 godina, nego je Uprava smijenila sama sebe jer nije htjela nove ugovore. Podsjetimo, Bandić je sa svojim suradnicima donio odluku da četvero članova Uprave u Zagrebačkom holdingu izabranih na natječaju mora otići. Dobit će otpremnine od 2,7 milijuna kuna. Na čelo Holdinga, Bandić je postavio neiskusnu, ali odanu Anu Stojić Deban.

'Nema demokracije u izvršnoj vlasti'

- Nema demokracije u izvršnoj vlasti. Mora se znati tko što radi. Oni nisu htjeli nove ugovore i da su ostali, koštali bi 15 milijuna kuna. Pamflet koji su napravili članovi Uprave protiv mene, mogu si zadenuti za šešir. Ja neću smijeniti niti šefove podružnica, samo će otići oni koji nemaju motiva i umorili su se  – odgovorio je Bandić zastupniku SDP-a Dominiku Etlingeru na pitanje o političkim smjenama u Holdingu.

Zlatko Vitez novi Bandićev savjetnik 

Bandić je inače potvrdio da je uzeo za savjetnika bivšeg HDZ-ova ministara kulture i voditelja Histriona Zlatka Viteza. Rekao je da on nije u stranačkim rovovima i da uzima sposobne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 53

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena
Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)
POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE

Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)

Pješak je prelazio kolnik Selske ceste na obilježenom pješačkom prijelazu dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija poziva eventualne svjedoke s korisnim informacijama da se jave na 192