Bandićeva osveta: Smijenio je Esih, Lederer i Hasanbegovića! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 343

Bandićeva osveta: Smijenio je Esih, Lederer i Hasanbegovića!

Bandićeva osveta: Smijenio je Esih, Lederer i Hasanbegovića!
1

Bilo je za očekivati da će nas smijeniti. Dobili smo zaključke, a uskoro će to postati i službeno, potvrdila je sama članica stranke Ana Lederer. Sve je to posljedica raspada koalicije između Bandića i Neovisni za Hrvatsku

VIDEO

Gradonačelnik Milan Bandić iz bolničkog kreveta smijenio je gradske zastupnike Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer sa funkcija u upravnim vijećima gradskih kulturnih institucija, potvrdila nam je sama članica stranke Lederer.

Pokretanje videa...

01:07

.- Bilo je za očekivati da će nas smijeniti. Dobili smo zaključke, a uskoro će to postati i službeno. Mi smo temeljem našeg koalicijskog sporazuma dobili mjesta u upravnim vijećima, a logično je da nas je smijenio nakon što se taj sporazum raspao.

Zlatko Hasanbegović tako više nije član Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih ostala je bez mjesta u Upravnom vijeću Koncertne dvorane Lisinski.

- Meni je gradonačelnik rekao kako me u Muzej grada Zagreb imenovao zbog mojih stručnih preferencija kao povjesničara, a ne iz političkih razloga, ali eto očito je odlučio sada kako ipak nemam stručne preferencije - kratko je prokomentirao Hasanbegović.

Sve to je posljedica raspada koalicije između Bandića i Neovisnih za Hrvatsku koji su u nekoliko navrata bili u sukobu s Bandićem, a sve je kulminiralo kada je gradonačelnik u posjet gradu pozvao predsjednika gradske skupštine srbijanskog grada Jagodine, Dragana Markovića Palmu, inače nekadašnjeg prijatelja ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

'Nismo sigurni hoće li proračun proći, a Neovisni su nas izdali'
'Nismo sigurni hoće li proračun proći, a Neovisni su nas izdali'

Neovisni za Hrvatsku nakon toga najavili su i da neće podržati prijedlog proračuna grada Zagreba te je Bandić praktički ostao bez većine u gradskoj skupštini.

- Mi smo bili koalicijski partneri, ali uvijek smo vodili svoju politiku. Ako se s nečim nismo slagali, javno bi to rekli. Mi nismo za političku trgovinu i sigurno je da nećemo podržati prijedlog proračuna na sjednici skupštine - dodala je Lederer.

Lederer inače obnaša i dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu, a s tog mjesta ju Bandić ne može smijeniti već mora pokrenuti posebnu proceduru. Lederer nije htjela komentirati i nagađati hoće li se to dogoditi već je samo zaželjela gradonačelniku da što prije ozdravi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 343

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.