News

Komentari 28

Bandićeva putovnica za bijeg: On bi rado i treće državljanstvo

Bandićeva putovnica za bijeg: On bi rado i treće državljanstvo

Zbog Praznika rada novi broj Expressa na kioscima možete kupiti od 30. travnja, a novi broj magazina donosi analizu predizborne strategije HDZ-a, posljedice koronakrize, Bandićeve planove za bijeg...

Nema čovjeka u hrvatskoj politici kojemu vlasti u Moskvi više podilaze od sad umornog i ranjenoga gradonačelnika Zagreba. Ni Bandić ne zaostaje u toj velikoj ljubavi. Zašto? Čitajte u novom Expressu. Dubinska analiza Borisa Rašete i Tee Kvarantan Soldatić tihe predizborne strategije stranke na vlasti po kojoj je sve izvjesnije da će građani Hrvatske na parlamentarne izbore polovicom godine, točnije u srpnju.

Ugledni profesor Gligorov tumači što će nam se sve dogoditi u krizi. Filmski, ali i kazališni redatelj Dalibor Matanić našoj Branimiri Lazarin u opsežnom intervjuu govori o novim projektima i stanju domaće kulture te iznosi svoju viziju Hrvatske. Tomislav Klauški analizira zašto je Plenkoviću “seksi” Orbanova diktatura u Mađarskoj.

Boris Rašeta završava svoj epski feljton o Mustafi Golubiću - hercegovačkom agentu 007. Gea Vlahović razgovara s priznatom književnicom kineskog podrijetla Madeleine Thien koja kaže: “Vladina tvrdolinijaška cenzura u Kini je danas bremenitija nego ikad”. Za Express pišu: Josip Mlakić o logoraškoj književnosti, Dalibor Milas o nikaragvanskom svećeniku, marksistu i pjesniku Ernestu Cardenalu.

Novi Express je na kioscima

Najčitaniji članci