Obavijesti

News

Komentari 83

Išlo se na 'sprovod' žive žene? Vozač: 'Ne bi se štel mešat...'

Išlo se na 'sprovod' žive žene? Vozač: 'Ne bi se štel mešat...'
5

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću i suokrivljenima u aferi Agram vezano za točku optužnice koja se odnosi na nezakonite putne naloge...

Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram.

Svjedočili su vozači Željko Jurčić, Zdravko Krajina i Josip Delač.

USKOK tvrdi da je Zdenko Antunović nezakonito za put dobio službeni automobil i dnevnice grada Zagreba.

Svjedok Željko Jurčić je porekao da je potpisivao dokumente u njegovo ime.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Nemam ovlasti niti me bilo tko tražio da se potpišem kao Antunović - rekao je Jurčić. 

No na traženje Uskoka sutkinja mu je predočila tonski zapis njegova razgovora od 7. ožujka 2014. u kojem ga se traži da umjesto Antunovića potpiše putni nalog za put u Njemačku.

Na snimci se čuje 'Otiđi gore, dat će ti nešto da potpišeš, samo stavi Z. Antunović'.

- Meni se čini da to nije moj glas - rekao je Jurčić.

Na to mu je sutkinja Rahela Valentić rekla "Hoćete još malo slušati?"

- Puštajte koliko hoćete - uzvratio je svjedok koji nije bio siguran i da se njegov potpis nalazi na izvještaju sa službenog putovanja u Njemačku.

Sudsko vijeće ironično mu je objasnilo mu je da mu je možda neobično čuti samog sebe na snimci.  

I drugi svjedok, Zdravko Krajina promijenio je svoj iskaz iz istrage.

Dok je ranije ispričao da je Veljka Horvata i Josipa Katića službenim autom vozio na kolinje kod Bandićeve sestre u Grude, danas tvrdi da ih je samo usput povezao. 

Kaže kako je tada na službeni put vozio Ratimira Jurekovića, tadašnjeg višeg stručnog savjetnika pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Jureković je išao u Mostar pa se Krajini učinilo zgodnim povesti Horvata i Katića da pomognu na kolinju.

- Bandić je bio zatečen kad nas je vidio u Grudama, no bio je ljut što smo išli VW Tuaregom a on monovolumenom pa smo se mi vratili Touaregom- rekao je Krajina dodavši kako su prespavali kod Banićeve sestre.

I on je drugačije iskazivao u Uskoku

Sprovod se odužio; USKOK: Ali kome? Žena je živa

Svoj iskaz danas je promijenio i Josip Delač, dispečer u službenoj garaži Grada Zagreba. Prisjetio  se da je gospođa Dijana Muhović koristila službeni automobil za odlazak u posjet majci koja je bila na umoru. 

Delač je USKOK-u u istrazi opisao i kako automobil nije vraćen na vrijeme jer mu je upravo Zdenko Antunović javio da je gospođi Muhović umrla majka te da se sprovod odužio. na predbacivanje obrane da su sva ta pitanja irelevantna zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković je uzvratio: 

- Moramo utvrditi činjenice. Majka gospođe Muhović i dan danas živa - rekao je tužitelj.

Delač je na niz pitanja odgovarao s "ne bi se htio u to petljati",  no kad bi ga tužitelji podsjetili što je govorio u Uskoku brzo se prisjetio.

Sutkinja Rahela Valentić prvo ga je pitala "Jeste li skloni izmišljanju?" a potom mu poručila mu je da 'malo govori istinu'. Delač je na kraju rekao kako je praksa bila da se zaposlenicima Gradskog poglavarstva da službeno vozilo kad su morali ići na sprovode.

- Gradonačelniku su znali u garažu donositi poklone , darove i slike. Onda bi ih ja proslijedio na treći kat u Poglavarstvo - rekao je Delač koji se prisjetio da su poklone znali potom voziti i u Bandićevu vikendicu u Slavagori i u njegov stan u Bužanovoj. 

Iako je 2. listopada trebala svjedočiti Mila Horvat, obrana, koja je insistirala na njezinom izravnom ispitivanju, povukla je zahtjev pa s njezin iskaz iz istrage jučer samo pročitao.