Obavijesti

News

Komentari 15

Bandić mora povući gradnju fontana i obnovu Cvjetnog trga

Bandić mora povući gradnju fontana i obnovu Cvjetnog trga
1

Zagreb: Ako se gradonačelnik Milan Bandić ne izjasni, zastupnici mijenjaju Plan gradnje komunalne infrastrukture. Projekt fontana samo vrijedi 28 milijuna kuna

VIDEO

Zastupnici zagrebačke skupštine konačno su odlučili zaustaviti gradnju Bandićevih fontana ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke procijenjenih na 28 milijuna kuna i uređenje Cvjetnog trga od 8 milijuna kuna. Gradonačelniku Milanu Bandiću dan je rok do ponedjeljka da umjesto kontroverznih radova u Plan izgradnje komunalne infrastrukture predloži alternativne i prioritetnije projekte, a ukoliko se to ne dogodi, zastupnici će Plan promijeniti sami.

- Zatražili smo od Vijeća gradskih četvrti da nam dostave prioritete koji su važniji od popločavanja Cvjetnog trga, koji je u dobrom stanju - potvrdio je Jurica Meić (SDP) iz Skupštine. Plan, u kojem se trenutno nalaze sporni radovi, u četvrtak ide pred Skupštinu, a dosad ga nisu prihvatili ni skupštinski odbori niti vijeća gradske četvrti.

- Drago mi je čuti da se gradskim zastupnicima vratila pamet - kaže Pero Kovačević iz GČ-a Trnje, u kojem je planirano pet fontana. Umjesto toga, Vijeće je zatražilo uređenje Trnjanske ceste od Avenije V. Holjevca do Savskog nasipa i uvođenje vodoopskrbe za četiri domaćinstva u blizini Držićeve avenije.

U Donjem Gradu prioritetom smatraju kompletnu rekonstrukciju Primorske ulice i javne rasvjete.

- Stanje komunalne infrastrukture Donjeg grada najbolje je bilo vidljivo u Petrinjskoj ulici kada su prilikom radova nađene cijevi iz 1905. godine. Cvjetni trg dobro je osvijetljen, a čim se maknete stotinjak metara dalje, dosta je mračno. Ne slažemo se s rekonstrukcijom Cvjetnog - kaže Marijan Oljica iz GČ-a Donji Grad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa