Obavijesti

News

Komentari 80

Bandiću opet blokirali projekt: To je škandalozno i sramotno!

Bandiću opet blokirali projekt: To je škandalozno i sramotno!
8

Skupština je u četvrtak skinula s dnevnog reda točku kojom su po hitnom postupku trebali odlučiti o prijedlogu prostornog plana uređenja kampusa na Borongaju

VIDEO

To škandalozno, to je sramotno i neodgovorno, grmio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ogorčen je skidanjem s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine točke kojom su po hitnom postupku gradski zastupnici trebali odlučiti o izradi prijedloga prostornog plana uređenja studentskog kampusa na Borongaju.

- To je projekt od nacionalnog interesa. To nije projekt Milana Bandića, već Sveučilišta, jednog od najstarijih u ovom dijelu Europe. To je sumrak demokracije. Razočaran sam, tužan, rezigniran - kazao je Bandić sazvavši hitnu konferenciju za novinare nakon što je demonstrativno napustio vijećnicu u kojoj je bila sjednica Gradske skupštine.

Tek se odlučivalo o dnevnom redu današnje sjednice, a dva puta je prekidano stankama za klubove zastupnika. Prvi puta oporbeni zastupnici stanku su zatražili zbog najave hitnog postupka imenovanja v.d. predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga.

- Znali ste kad Ivi Čoviću ističe mandat, pa ste se nam mogli na vrijeme omogućiti da razmotrimo kandidate, a ne da umjesto životopisa kao jedinu karakteristiku dobijemo njegovu stranačku podobnost. Svjesni smo loših rezultata tijekom mandata Čovića, pa je neshvatljivo da SDP po hitnom postupku predlaže ponovo imenovanje - kazala je Margareta Mađerić (HDZ). 

Drugu stanku za klub zastupnici su zatražili zbog kampusa Borongaj, a kad su odbili tu točku dnevnog reda, Bandić se javio za riječ.

- Vi se možete loptati svojim ugledom, ali nećete se loptati ugledom gradonačelnika i ugledom Sveučilišta. Pozivam sve iz gradske uprave da napuste sjednicu - ljutio se Bandić. 

Nakon hitne tiskovne konferencije, pročelnik Davor Jelavić je pojasnio da su danas samo trebali izglasati prijedlog za početak postupka izrade prostornog plana koji bi se dalje dao na razmatranje i glasanje, no Sveučilište bi već moglo zatražiti sredstva iz EU fondova, a sad se sve odgađa do jeseni i ponovnog zasjedanja Skupštine.

Sjednica je nakon stanke od 30 minuta nastavljena, no bez Bandića i pročelnika gradskih ureda. 

- Natječaj je raspisan prije godinu i pol, a materijale za to dostavio nam je jutros, a mi bi na brzinu trebali proučiti 200 stranica - kazao je po nastavku sjednice Zvane Brumnić (SDP).

- Nedopustivo je da nam je gradonačelnik tek jutros dostavio materijale, a ima ih već 18 mjeseci. Nakon nelegalnih izmjena zadaća je Gradske skupštine, više nego ikad prije, da kontrolira procese izrade prostornih planova - kazao je Davor Bernardić, predsjednik Skupštine i predložio izvanrednu sjednicu. 

U hodnicima se šuškalo da su Bandić i pročelnici imali dogovoren 'bijeg' iz Skupštine, a da su samo čekali povod. 

"Nadam se da će mjestu gradonačelnika sjediti racionalnija osoba"

Na sjednici su zastupnici po hitnom postupku odlučivali o prijedlogu za imenovanje predsjednika Uprave zagrebačkog holdinga. 

SDP je predložio da sadašnji predsjednik Uprave Ivo Čović i dalje obnaša tu dužnost kao v.d. 

U ime predlagatelja Jurica Meić (SDP) zamolio je zastupnike da prihvate prijedlog.

- Pitanje predsjednika uprave Holdinga će se moći riješiti tek nakon lokalnih izbora, kada će jedna druga, nadam se racionalnija osoba sjediti na mjestu gradonačelnika, a sad treba čim više smanjiti štetu - kazao je Meić.

Dio oporbenih zastupnika se bunio da nisu primili Čovićeve planove za buduće razdoblje. 

Prijedlog je prihvaćen većinom glasova, pa će Čović i nakon isteka mandata 12. kolovoza ostati na čelu uprave Holdinga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina