Obavijesti

News

Komentari 37

Bankar ubio dvije prostitutke: Jednu je tjerao da liže zahod

Bankar ubio dvije prostitutke: Jednu je tjerao da liže zahod
6

Britanski bankar (31), optužen da je 2014. ubio dvije prostitutke, jednu je od njih čak tri dana mučio i zlostavljao kliještima i seksualnim pomagalima u stanu u Hong Kongu

VIDEO

Britanski bankar (31), optužen da je 2014. godine ubio dvije prostitutke, jednu je od njih čak tri dana mučio i zlostavljao kliještima i seksualnim pomagalima u svom luksuznom stanu u Hong Kongu. 

Pred sudom u Hong Kongu Rurik Jutting priznao je ubojstvo prvog stupnja na temelju smanjene ubrojivosti. Međutim, izjasnio se da nije kriv za ubojstvo s predumišljajem. Juttingova taktika je da se od teške kazne spasi obranom da pati od poremećaja ličnosti. Međutim, tužiteljstvo ne prihvaća te navode budući da je bankar svakodnevno radio u američkoj banci Merrill Lynch. Slučaj je proslijeđen Višem sudu, javlja Sun.

Sudac Michael Stuart-Moore porotnicima je rekao da u ovom slučaju postoje posebno zastrašujući aspekti mučenja žrtve prije samog ubojstva, a fotografije i dokaze nazvao je ‘krajnje uznemirujućima’.

File photo of Jutting, a British banker charged with two counts of murder, sitting in the back row of a prison bus as he arrives at the Eastern Law Courts in Hong Kong

Divlje orgije završile tragedijom

Pomahnitali Jutting je 2014. godine organizirao divlje orgije koje su na kraju završile masakrom koji je šokirao cijeli svijet. Policija je u njegovom stanu pronašla izmrcvarena tijela Sumarti Ningsih i Seneng Mujiasih.

Ningsih je 25. listopada 2014. otišla s Juttingom kući kada joj je ponudio veliku svotu novca za seks. Prostitutka je u Hong Kongu boravila uz turističku vizu, a njezin petogodišnji sin i roditelji žive u Indoneziji. Žrtva i ubojica su se otprije poznavali, a tijekom njihova prvog susreta Ningsih je Juttingu ponudila vratiti polovicu novca jer je željela otići ranije zbog njegove grubosti.

Pristala se s njim opet sastati nakon što joj je ponudio još novca. Jutting je prilikom drugog susreta uzeo svoj mobitel i snimao dok ju je mučio kliještima i seksualnim pomagalima, te je tjerao da liže WC školjku. Na snimci se može čuti kako govori da uživa u takvoj vrsti dominacije. Također je rekao da to ‘definitivno ne bi mogao učiniti bez kokaina’. Na kraju ju je ubio. U nekim se dijelovima snimke vidi da beživotno tijelo žene leži na podu kupaonice. Tijelo nesretne Ningsih strpao u kofer i stavio ga na balkon.

Michael Vidler, lawyer of British former banker Rurik Jutting, arrives at High Court in Hong Kong

Michael Vidler, Juttingov odvjetnik

Samo nekoliko dana kasnije, 31. listopada upoznao je u jednom kafiću Seneng Mujiasih. Ponudio joj je novac za seks i skupa su otišli u njegov stan. Jutting je pod jastuke na kauču sakrio dva noža. Uz to je kupio čekić, let-lampu i plastične vrpce za vezanje. U jednom iskazu policiji, Jutting je rekao kako je izašao uloviti plijen i da je taj plijen bila Seneng. Prerezao joj je vrat. Te je večeri uzeo veliku dozu kokaina pa je počeo i halucinirati. Misleći da ga policija lovi, sam ih je pozvao. Policajci koji su došli u njegov stan pronašli su tijelo nesretne Seneng koja je ležala u lokvi vlastite krvi nasred dnevnog boravka. Bila je potpuno gola, a tijelo je bilo puno porezotina od noža.

Istražitelji su tijekom forenzičkih prikupljanja dokaza spazili kofer na balkonu koji je bio duljine oko jednog metra. U njemu je bilo raspadajuće tijelo Ningsih. Ruke i noge su joj bile zavezane, bila je zamotana u ručnik, a glava gotovo odvojena od vrata. U koferu je bila više od pet dana. U stanu su bile posvuda seksualne igračke i kokain, te nož kojim su počinjena ubojstva.

Nakon uhićenja Jutting je odmah smješten u psihijatrijsku ustanovu gdje se inače nalaze najteži kriminalci. Nakon što je obavljeno psihijatrijsko vještačenje, stručnjaci su utvrdili da je priseban i da može pratiti suđenje.

Jutting, koji je diplomirao na Cambridgeu i zaposlio se u Hong Kongu u uglednoj američkoj banci Merrill Lynch 2013. godine, slovio je kao čovjek uvijek okružen lijepim Azijatkinjama. Postoje tvrdnje da je Jutting bio opsjednut seksom s više žena odjednom, te da su se u njegovom stanu često održavale divlje orgije pod utjecajem narkotika. Njegovi poznanici tvrde da je zbog zlouporabe droga izgledao i ponašao se poput zombija. Njegovom razularenom životu navodno je prethodio prekid sa zaručnicom koja ga je prevarila s drugim muškarce.

Suđenje se nastavlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor