Obavijesti

News

Komentari 13

Bankarica spriječila prijevaru: Od starije žene tražili novac

Policija traga za osobom koja je pokušala protupravno steći novac te opetovano moli građane koji su prevareni ili je nad njim pokušana prevara, da o tome odmah obavijestite policiju...

VIDEO

Samo zahvaljujući bankarici, koja je posumnjala u mogućnost prijevare, 69-godišnja Senjanka nije postala još jedna od mnogih žrtva prijevare po modelu dobrovoljne uplate novca na nepoznati račun, a koji se već nekoliko godina ponavlja uglavnom među starijim lakovjernim osobama, izvijestila je u ponedjeljak ličko-senjska policijska uprava.

Policija je izvijestila da je u petak zabilježila pokušaj prijevare nad 69-godišnjakinjom koju je telefonom nazvala nepoznata ženska osoba predstavivši se kao Ankica Franić iz veleposlanstva u Londonu i zatražila od nje da uplati novac potreban za liječenje nekog od članova njene obitelji, a koji živi u inozemstvu.

Senjanka novac nije uplatila samo zato jer su djelatnice banke, u kojoj je htjela uplatiti novac, posumnjale da se radi o prijevari i slučaj prijavile policiji.

Policija traga za osobom koja je pokušala protupravno steći novac te opetovano moli građane koji su prevareni ili je nad njim pokušana prevara, da o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Sve ostale pozivaju na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevara. U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su osim posljednjeg slučaja lažnog predstavljanja i razni razni drugi oblici prijevare "lažnih djelatnika" centara socijalne skrbi, službenika banaka, masera i njegovatelja iz tzv. pomoći u kući. Prevaranti telefonski ili dolaskom u domove građana nude raznu pomoć, usluge i pogodnosti, a oni u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i postaju žrtve prijevara.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.