Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

Barišić: Meni je u interesu da Milanovića učinim kršćaninom

Crkva surađuje sa svakom Vladom dosad, bilo bi nam drago ukoliko možemo u odgovornom pristupu društvu dati svoj obol, kazao je monsignor Marin Barišić

Duško Jaramaz/Pixell
Foto: Duško Jaramaz/Pixell
75 komentara

Dobro je da Crkva ima utjecaj na politiku jer je ona vrlo važna stvar za jedno društvo. Crkva mora politiku vidjeti u smislu općeg dobra - rekao je monsignor Marin Barišić koji je gostovao u Dnevniku Nove TV.

Ipak, napomenuo je kako on ne bi koristio rječnik kojim se poslužio biskup Košić.

- Poznajem mlađeg kolegu, on je dobar čovjek, no ja taj rječnik ne bi upotrijebio. Osobu moramo prihvaćati. Meni je u interesu da Milanovića učinim kršćaninom, ne bih ga nikada tako udaljio od sebe - rekao je Barišić.

Nada se odgovornoj vlasti.

- Mislim da svaka vlast koju narod izabere na svoj način voli taj narod i želi raditi za narod. Ako smo sada mi poslije 25 godina sazrijeli da imamo odgovorniju vlast koja je spremnija služiti, hvala Bogu, ja je pozdravljam. Ali, trebat će se dokazati. Ja očekujem jedan zreliji iskorak, odgovorniji. Želim da svi shvatimo da smo itekako odgovorni za život običnog čovjeka i za društvo u cjelini. Crkva surađuje sa svakom Vladom dosad, bilo bi nam drago ukoliko možemo u odgovornom pristupu društvu dati svoj obol - kazao je monsignor Barišić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message