Obavijesti

News

Komentari 121

Barjaktar Miki: Daje 4 milijuna za dizanje i spuštanje zastava

Barjaktar Miki: Daje 4 milijuna za dizanje i spuštanje zastava
1

razmahao se novcem građana Gradonačelnik Zagreba potrošit će ukupno 13 milijuna kuna za ukrašavanje metropole zastavama, sada daje četiri milijuna tvrtki koja će ih spuštati i dizati

VIDEO

Nije to nikakav novac, a možda građane educiramo, kao u Americi, da vole svoju zemlju. Kad ih stavimo na sve strane, možda bandijere počnu visjeti i na balkonima za hrvatske blagdane.

Tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić proljetos najavio veliku “akciju zastava”. U međuvremenu su zastave Hrvatske i Zagreba postavljene na mnogim rasvjetnim stupovima, ali tu se ne staje. Po prvim troškovima, gradonačelnikovo poticanje domoljublja će Zagrepčane stajati više od 13 milijuna kuna. To je iznos kupnje zastava, postavljanja nosača, održavanje, spuštanje i dizanje zastava te u konačnici PDV, koji se za sve to mora platiti državi. 
Usporedbe radi, Split je upravo podigao prirez s 10 na 15 posto, a od tog tijekom jedne godine, planira uprihoditi dodatnih 20 milijuna kuna za rodiljske naknade, udžbenike...

Bandić je sad raspisao natječaj kojim traži tvrtke koje će podizati i spuštati zastave po rasvjetnim stupovima i jarbolima. To će platiti četiri milijuna kuna bez PDV-a kroz sljedeće četiri godine.

Detaljno je specificirano i koliko se gdje mora podići ili spustiti zastava. Primjerice, na ulazima u Zagreb ima 14.600 zastava, zatim po specifičnim lokacijama u gradu, poput Sesveta, Domovinskog mosta...

Posebno se pazi na Vukovarsku ulicu u Zagrebu, gdje zastave treba mijenjati dva puta tijekom godine, što je ukupno 1512 zasatava. Još 1200 zastava će se spuštati i dizati po posebnom nalogu grada, a također ih postavljati i skidati na svim glavnim gradskim trgovima za blagdane i državne praznike. Tvrtka mora svakodnevno pregledavati zastave da nije koja oštećena.

U gradskim kuloarima se već šuška da je najozbiljnija tvrtka za ovaj posao Elicom Ivana Mučnjaka, kojem je Grad već povjerio održavanje rasvjete, a dao i milijune za dekorativnu rasvjetu na mostovima.

Izbor tvrtke koja će za četiri milijuna kuna skidati i postavljati zastave trebao bi valjda biti posljednji trošak “akcije zastava”.

Ljetos je Bandić odlučio potrošiti 5,2 milijuna kuna za kupnju 14.400 zastava Hrvatske, još 14.316 zastava Zagreba i 636 zastava Europske unije, kojima će ukrašavati grad. Dok taj posao nije dogovoren, kako grad ne bi bio bez zastava, gradska ustanova URIHO sašila je zastave za 350.000 kuna bez PDV-a.

Trebalo je, naravno, osigurati i nosače za te silne zastave na gradskim stupovima. Njih je za skoro 430.000 kuna bez PDV-a postavila tvrtka Elicom nakon što je prošla na javnom natječaju.

Već ranije, dok se zastave nisu postavljale na veliko, Elicom je lani u studenom dobio posao od 412.000 kuna za nabavu 500 prvih zastava i izradu držača na rasvjetnim stupovima na kojima one stoje.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa