Bartulicu je vozio osuđenik u Ferrariju. Puno je gora spoznaja tko je sve vozio Ivana Turudića | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 32

Bartulicu je vozio osuđenik u Ferrariju. Puno je gora spoznaja tko je sve vozio Ivana Turudića

Bartulicu je vozio osuđenik u Ferrariju. Puno je gora spoznaja tko je sve vozio Ivana Turudića

Stjepo Bartulica obilježio je svoju pobjedu vožnjom s osuđenim kriminalcem. Ali on odlazi u Bruxelles gdje ga pet godina nećemo više vidjeti. Nama ostaje Ivan Turudić koji se družio sa svakakvim likovima.

VIDEO

Stjepo Bartulica namjeravao je crvenim Ferrarijem u izbornoj noći poslati poruku "crvenim portalima i novinarima koji su ga napadali", a onda je sjeo u auto s osobom za koju se otkrilo da je višestruko osuđivani kriminalac, između ostalog osuđen i za pokušaj ubojstva.

I time poslao potpuno drugu poruku.

Sada europskog zastupnika Bartulicu optužuju da se druži s kriminalcima, zbog čega su ga napali čak i njegovi stranački desničari, a u obranu ustala jedino njegova majka Božica koja je preko Indexa zavapila: "Kako je moj sin znao da je taj čovjek kriminalac? Hoćemo li za svakoga čovjeka na kugli zemaljskoj provjeravati je li kriminalac?". 

Samo majka može tako braniti svog sina.

Tko ga vozi i voza

I siroti Stjepo, navodna žrtva nekakve desničarske urote, politički nevježa koji ne zna s kim se druži, tko ga vozi i voza, postao je meta medijskih napada i javnog ismijavanja, čak i kritika svog stranačkog šefa Ivana Penave.

I zaista, ružno je vidjeti europskog zastupnika da se vozi s osuđenim kriminalcem.

Ali još je gore na čelu Državnog odvjetništva imati osobu koja se potajno vozila sa Zdravkom Mamićem u njegovu autu dok je ovaj bio pod istragom i pod pratnjom SOA-e. Navodno su jednom prošli i kroz crveno svjetlo.

"Bio sam naivan, ponijele su me emocije", objasnio je Turudić početkom ove godine.

I Bartulica kaže da je bio naivan i da su ga ponijele emocije u izbornoj noći. 

I ne samo to, na čelu DORH-a nalazi se osoba koja se dopisivala s Josipom Rimac, sada Pleslić, izmjenjivao s njom intimne poruke, dogovarao sastanke, ali i dijelio pravne savjete. Bio je sudac na daljinskom upravljaču sadašnje optuženice.

Usluga prijevoza

Zašto se onda Bartulica ne bi družio sa sumnjivim osobama koje su mu samo, barem sudeći prema viđenom, pružile uslugu prijevoza Ferrarijem, kad imamo glavnog državnog odvjetnika koji se godinama vozio i privatno družio s osobama koje su punile sudske spise?

Bartulica je zbrisao u Bruxelles gdje će pet godina zarađivati plaću, vraćati dugove, a možda se i skinuti majci s grbače. Ali što ćemo s Ivanom Turudićem?

Šef DORH-a nedavno je u svom uredi primio Slavka Linića i Slavka Šegona, aktere čuvene afere iz ere Milanovićev vlade, kako bi ih - navodno - obavijestio da je protiv njih obustavljena istraga. Premda je taj sastanak okupio sve protivnike Zorana Milanovića.

Sumnjiva lica

Što je Turudić radio, što trenutno radi i što će tek raditi promatra se iz perspektive njegova odnosa, ne samo s politikom, već i s osuđenicima, bjeguncima, kriminalcima, osobama iz transkripata i obavještajnih izvještaja. Gdje su sumnjiva lica, tu je bio i Turudić.
I njega ćemo gledati naredne četiri godine, ako Bartulicu - srećom - više nećemo vidjeti.

Što je onda veća opasnost: Bartulica u Ferrariju ili Turudić u DORH-u?

"Žalosno je da imamo prijatelje koji su kriminalci", kazala je Bartuličina majka. Još je žalosnije u slučaju Ivana Turudića.

I ako je kriminalac vozio Bartulicu, osuđenik i bjegunac vozio je Turudića, a pitanje je tko će ga još voziti i vozati.

Stjepo Bartulica je ispao smiješan, ali Turudić je daleko od toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Putovali smo vlakom iz Osijeka za Split. Vožnja je trajala 14 sati: 'Stranci su oduševljeni...'
SEZONSKA VOŽNJA

Putovali smo vlakom iz Osijeka za Split. Vožnja je trajala 14 sati: 'Stranci su oduševljeni...'

Plus+ Krenuli smo u 19.48 sati • Stigli smo 14 sati kasnije • U vlaku se izmjenjuju čak i strasti • Njime se najviše voze mladi stranci

Veliki požar na Pelješcu: 'Bolje je nego što je bilo. Nema širenja vatre, ali i dalje moramo paziti'
IZ MINUTE U MINUTU

Veliki požar na Pelješcu: 'Bolje je nego što je bilo. Nema širenja vatre, ali i dalje moramo paziti'

Svi vatrogasci s Pelješca su na terenu, a pripremam i dodatne snage. Dva kanadera su već stigla, podigao sam sad i treći, rekao nam je dubrovački županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.
Daruvar oplakuje žrtve. Danas je sprovod njegovatelju Damiru.  I dalje cure jezivi detalji pokolja
HRVATSKA TUGUJE

Daruvar oplakuje žrtve. Danas je sprovod njegovatelju Damiru. I dalje cure jezivi detalji pokolja

Krešimir Pahoki dobio je mjesec dana istražnog zatvora. Tereti ga se za 11 kaznenih djela. Njegov suludi krvavi pohod na Dom u Daruvaru odnio je šest života...