News

Komentari 125

Batinić: Nije konačna odluka da HNS neće surađivati s HDZ-om

Batinić: Nije konačna odluka da HNS neće surađivati s HDZ-om

Podsjetimo, Predsjedništvo HNS-a jučer je odlučilo da neće u koaliciju s HDZ-om, a nakon toga je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak podnio ostavku

Na središnjem odboru HNS-a ipak će se danas naći i odluka o koaliciji sa HDZ-om iako ju je predsjedništvo stranke jučer odbilo nakon sedmosatne drame. Krug blizak Ivanu Vrdoljaku koji se povukao i dalje želi da se o toj odluci glasa. Središnji odbor sa 130 članova najvažnije je tijelo stranke i ako bi odluka prošla, ona bi bila usvojena i HNS bi mogao u koaliciju sa HDZ-om. 

Još jutros su protivnici koalicije bili sigurni da su dobili i bitku i rat. Sada ide finalna bitka između HNS-ovaca. 

- Na to se ide, a ako ne uspijemo, onda će i glavni tajnik Srećko Ferenčak dati ostavku. On je to rekao svojim suradnicima – kaže nam sugovornik iz HNS-a.

Dojučerašnji šef stranke Ivan Vrdoljak više u ničemu neće sudjelovati, on daje ostavku i povlači se. Stranku će voditi Predrag Štromar i on bi trebao predložiti koaliciju. Štromar je bio za HDZ, već je dobio varaždinski, snažni HNS. Navodno upravo i Matija Posavac, međimurski župan "obrađuje" svoju bazu za koaliciju. 

Da će pokušati progurati odluku o koaliciji potvrđuju nam i iz kruga protivnika koalicije. 

- Ne znam zašto to rade? Pa jučer je odluka pala jer bi morali izbaciti iz stranke Vesnu Pusić, Anku Mrak Taritaš, Gorana Beusa Richembergha i Nadu Turinu Đurić. Oni imaju većinu, ali opet će napraviti raskol. Opet lome preko koljena nakon što im je prvi pokušaj propao - kaže nam jedan protivnik kolacije.
 

Saborski zastupnik HNS-a Milorad Batinić rekao je da odluka Predsjedništva o nesuradnji HDZ-om nije konačna već je donosi Središnji odbor.

- Ja ne znam kako će Središnji odbor odlučiti - rekao je i dodao da je moguće da središnji odbor odluči drugačije.

Podsjetimo, Predsjedništvo HNS-a jučer je odlučilo da neće u koaliciju s HDZ-om, a nakon toga je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak podnio ostavku.

Najčitaniji članci