Obavijesti

News

Komentari 121

'Bebe su imale rane. Rekli su da ih ne mogu stalno previjati'

'Bebe su imale rane. Rekli su da ih ne mogu stalno previjati'
2

Kada sam došla u bolnicu, zatekla sam situaciju kakvu ste vidjeli na slikama. To nije tretirana guza...Rekli su mi da ih ne mogu presvlačiti svakih pet minuta, ali tu nije riječ o svakih pet minuta, kaže Ana Treščec

VIDEO

Nakon što su se u ponedjeljak na Facebooku proširile fotografije beba blizanaca starih pet mjeseci, inače pacijenata Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, koje leže u ranama, razgovarali smo s njihovom majkom Anom Treščec. Ona ima i stariju kćer koja boluje od teškog oblika epilepsije i lakšeg oblika cerebralne paralize, pa zato ne može stalno biti s blizancima u bolnici.

- Ja sam majka Ana, majka blizanaca koji se trenutno nalaze u bolnici Fran Mihaljević zbog kojih se pokrenula cijela ova priča na Facebooku. Kada sam u nedjelju došla u bolnicu, zatekla sam situaciju kakvu ste vidjeli na slikama. To nije tretirana guza... Rekli su mi da ih ne mogu presvlačiti svakih pet minuta, ali tu nije riječ o svakih pet minuta, to je ipak malo duže - kaže.

Pokretanje videa...

01:58

Objasnila je da su njezini blizanci nedonoščad, rođeni su tri mjeseca ranije, a sada imaju pet mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Objavila šokantne slike beba u ranama iz zagrebačke bolnice
Objavila šokantne slike beba u ranama iz zagrebačke bolnice

Na pitanje je li zatražila objašnjenje liječnika, majka je odgovorila: 

- Pa konkretno, objašnjenje sam zatražila samo putem telefona. Danas nisam bila tamo, to sam sve zatekla jučer, u nedjeljnom posjetu - izjavila je. 

Majku blizanaca upitali smo je li, nakon što je vidjela guzu svoje djece, zatražila objašnjenje medicinskih sestara.

- Pa za tu guzu nisam, ali sam je tražila po odjelu da presvučem drugog malenog. Međutim, dok sam je tražila po odjelu ona je u to vrijeme ispijala kavu. I onda sam još dobila malo po nosu da ne mogu oni presvlačiti samo moju djecu, da je to rota virus - prepričala nam je majka blizanaca. 

Iz bolnice 'Fran Mihaljević' poslali su priopćenje

- Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine.
Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti. U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na kozi, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.
U male djece koja imaiu nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica - kažu u bolnici.

Ministarstvo šalje inspekciju

O svemu se očitovalo Ministarstvo zdravstva:

- Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.  Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena - stoji u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.