Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bebekov otac: 'Ivana su u Sinju trojica napadača mogla ubiti...'

Mislim da su bila trojica, oporavljam se. Boli, ali malo sam bolje, rekao nam je jučer napadnuti sudac Ivan Bebek. Zgrožen napadom je i njegov otac, također sudac u nogometu, Veselko...

Foto: Pixsell/Snimio čitatelj
35 komentara

Pa ti su huligani mogli imati i nož, bejzbol-palicu, kad su napali mojeg Ivana. Mogli su ga ubiti u Sinju, strašno je to što se dogodilo, šokiran je otac napadnutog nogometnog suca Ivana Bebeka, Veselko.

I sam je Veselko bio nogometni sudac, ali u njegovo vrijeme ovakve se stvari nisu događale.

- Tad bi domaćini dočekali suce, počastili bi ih i sve bilo u redu. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kad me Ivan nazvao i rekao mi da je napadnut. Ne mogu vjerovati kolika je količina mržnje i frustracije u tim ljudima - rekao je Veselko, koji ne dvoji da su napadači na Ivana simpatizeri Hajduka.

NAPALI GA S LEĐA Bebek za 24sata: Izgubio sam svijest, to je klasična sačekuša

- To je svima jasno, pa što im je moj Ivan skrivio? Zašto napadaju njega? Ako je netko svoj, onda je on. Pa dao bi taksu sa svake utakmice u humanitarne svrhe, samo da na travnjaku sve prođe u redu i dobro odsudi - kaže nam Veselko, koji je iznenađen mlakom reakcijom HNS-a, a također zamjera i Hajduku što je izostala reakcija.

- Hajduk je morao osuditi napad na Ivana, a HNS je reagirao baš mlako. Pa oni su trebali biti odlučniji, kao i cijela sudačka organizacija. Jednostavno, trebali su jasno i glasno poručiti da nitko od sudaca neće više suditi Hajduku dok se ne nađu krivci, oni koji su s leđa napali Ivana - poručio je Veselko Bebek.

Foto: Čitatelj 24 sata

Riječki sudac koji je u nedjelju sudio dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu napadnut je u noći na utorak ispred diskoteke Piccadilly u Sinju. S Ivanom smo se čuli u ponedjeljak navečer, a javio nam se i jučer ujutro. Svjestan je kako je mogao dobiti i teže ozljede.

- Mislim da su bila trojica napadača. Oporavljam se, boli me još, ali malo sam bolje. Žilav sam ja - kratko nam je jučer rekao Ivan.

O napadu u ranim jutarnjim satima pričao je dan ranije.

- Između 3.30 i 4 sata izašao sam iz kluba u Sinju. Krenuo sam 50-ak metara prema autu, a onda sam čuo galamu i psovke te sam dobio udarce s leđa. Ne znam jesu li što imali u rukama, jer sam pao na pod. Očito sam bio u nokdaunu, izgubio sam svijest - rekao nam je Bebek i dodao:

- Nakon nekog vremena su mi prišli neki ljudi, htjeli su mi pomoći. Ustao sam se, otišao u automobil i odvezao do hotela u Splitu.

NAPADNUT U SINJU Ekskluzivna fotografija: Bebek s modricom na hitnoj pomoći

Policiji, koji traga za napadačima, sve je prijavio nekoliko sati kasnije.

- Nisam odmah išao na policiju, valjda od šoka zbog toga što se dogodilo, nego sam otišao u hotel i ujutro, kad sam se probudio, otišao na policiju. Prijavio sam im sve i onda smo otišli na Hitnu. Imam nekoliko hematoma sa stražnje strane, ogrebotinu ispod oka, veliku čvorugu na čelu, primio sam nekoliko ozbiljnih udaraca - dodao je jedan od najpoznatijih hrvatskih sudaca.

Njegov otac Veselko je ogorčen zbog napada, a ostaje pitanje hoće li Ivan nakon ovoga više ikad suditi domaću utakmicu Hajduka. Realno, više ne bi smio biti delegiran na utakmicu u Splitu, ali o tome ne odlučuje. Za njega se izlazak s prijateljima pretvorio u noćnu moru.

RNK Split - HNK Hajduk | Autor: Tino Juric/PIXSELL Foto: Tino Juric/PIXSELL

Baš kako se u noćnu moru prije nešto manje od tri godine pretvorio ručak Brune Marića s prijateljima u restoranu u Stobreču.

- Ručali smo ribu, bili smo gotovo sami u tom restoranu u Stobreču. U jednom sam ih trenutku spazio kako dolaze. Odmah mi je bilo jasno da će biti nevolja pa sam ustao, ali da će baš navaliti na nas šipkama, bokserima i onim metalnim dijelom vatrogasnog šmrka... Tome se stvarno nisam nadao - govorio je Marić o tom napadu.

U bolnici su mu rezali vjenčani prsten.

1. Bebek je oduvijek povezan s nogometom i suđenjem. Njegov otac Veselko Bebek je također bio sudac. Bio je i član Hrvatskog nogometnog saveza. Ivan je sudac od 2000. godine, a u HNL-u je sudio 249 utakmica, po čemu je rekorder.

2. Ivan Bebek nije baš omiljen među navijačima Hajduka. Ogorčeni su zbog sudačkih repova nakon utakmica s Dinamom i zamjeraju mu jer je navodno previdio neke situacije. Zbog toga su mu jednom poslali Dinamov šal i sljepački štap.

3. Bio je svjedok i na suđenju bivšem dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću, koji je 2011. od tadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša tražio i dobio 30.000 eura za ‘pošteno suđenje’ Hajduku.

4.Bebek je prilikom tog svjedočenja za sebe rekao da je najbolji nogometni sudac u državi i dodao kako je čuo da se plaća ‘naknada za pošteno suđenje’, ali da njemu mito ni nikad nije ponuđen. Navijači Hajduka mu ne vjeruju za mito.
Možda vas zanima i ovo:
Message