News

Komentari 78

Bečanke tvrde da su ih na Zrću pretukli zaštitari, organizator odbacuje sve optužbe

Bečanke tvrde da su ih na Zrću pretukli zaštitari, organizator odbacuje sve optužbe

Pet Bečanki tvrdi da su ih na festivalu 'Austria goes Zrće' pretukli redari, organizator kaže da nisu imale 3G potvrdu kojom mogu ući na plažu, a pregledava se video materijal kako bi se utvrdilo je li bilo nasilja

Za pet Bečanki ljetovanje u Hrvatskoj se pretvorilo u pravi horor. Tvrde da su ih na  festivalu "Austria goes Zrće" pretukli sigurnosni radnici. Žrtve nasilja su navodno postale kada su 20. srpnja oko 15:45 krenule na plažu. Tvrde kako su u džepovima imale boce pune vode na što je jedan službenik osiguranja na glavnom ulazu plaže Zrće potpuno poludio.

Prvo je ispraznio cijeli sadržaj boce s vodom na preko glave jedne od djevojaka. Tada se umiješala njezina prijateljica koju je počeo daviti. Prema tvrdnjama djevojaka, uspjele su se obraniti od muškarca širokih ramena nakon što ga je jedna od djevojaka udarila u predio trbuha. Nakon toga je udario mladu ženu u lice i ona se srušila. Druga prijateljica je tada zgrabila djelatnika osiguranja sa stražnje strane majice i uspio spriječiti da se dogode još gore stvari.

Kako je bilo očito da je situacija izmakla kontroli, jedna od djevojaka je otišla do informacijskog štanda i zamolila zaposlenika za pomoć. Umjesto da priskoči u pomoć rekao joj je da napišu e -mail žalbu.

- Nitko nam nije pritekao u pomoć, ni drugi djelatnici osiguranja niti organizatori - rekla je jedna od žrtava potpuno zaprepaštena.

U međuvremenu su na mjesto incidenta stigli drugi djelatnici osiguranja kako bi ih vrijeđali i optuživali ih da su agresivne.

Žrtvama je vlasnik plaže koji se predstavio kao "Darko" zabranio da zovu policiju ili da pregledaju video snimke kamera. Također su dva puta pokušale dobiti broj hitne pomoći EU -a, ali tvrde da im se nitko nije javio, piše Kurier. 

Sam organizator ‘’Austria goes Zrće’’ odbacuje sve navode koje je objavio "Krone". Pet Bečanki nisu imale 3G certifikat, pa im je zato odbijen pristup plaži. Video materijal će biti pregledan i ocijenjen kako bi se utvrdila optužba za nasilje.

Inače, ‘’Austria goes Zrće’’ se trenutno nalazi pod reflektorom medija zbog najvećeg korona klastera koji je iz Hrvatske uvezen u Austriju. Više od 350 povratnika s festivala testirano je pozitivno na korona virus, izvještavaju austrijski mediji.

Ovo nije prva drama Austrijskih državljana i djelatnika osiguranja ove godine. Prije nekoliko tjedana na zatvorenom događaju za Austrijske maturante X-Jam, radnici iz osiguranja koji su doputovali iz Austrije su  optuženi za seksualno napastovanje djevojaka.

Najčitaniji članci