Obavijesti

News

Komentari 133

Prava 'družba': Kosor, Bečić i Kerum imaju Klub zastupnika

Prava 'družba': Kosor, Bečić i Kerum imaju Klub zastupnika
8

Jadranka Kosor je zvijezda koja je sjajila i koja će sjajiti na hrvatskom političkom nebu, rekla je Nevenka Bečić. Kosor će biti predsjednica novog Kluba zastupnika

VIDEO

Nakon što su je jučer izbacili iz HDZ-a Jadranka Kosor danas se već snašla. Sa Željkom Kerumom i Nevenkom Bečić osnovala je Klub nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i zastupnika HGS-a.

- Jučer sam rekla: "Sutra je novi dan". To je danas - novi dan - rekla je Kosor te dodala kako su klub formirali zbog mogućnosti korištenja većeg političkog prostora.

- Inače bih mogla govoriti samo u pojedinačnim raspravama. Kad radite u klubu, imate veći prostor, želim iskoristiti taj prostor. To su moji razlozi. Želim provoditi program gospodarskog oporavka - rekla je Kosor te dodala kako smatra da je razlog izbacivanja iz stranke bio da joj se suzi prostor. 

Kosor će u dogovoru s Bečić i Kerumom biti predsjednica kluba.

Nevenka Bečić (HGS) zahvalila je bratu Željku Kerumu što ju je ovlastio da s Kosor konstituira klub, ali i zastupnicima HDZ-a, s kojima je, dosad, korektno surađivala. 

No, u Klub zastupnika HDZ-a je, kaže, ušla dok je na čelu HDZ-a bila Jadranka Kosor.

Bečić: Ideja je moja, izuzetno cijenim Jadranku Kosor

- Čast mi je bila surađivati s njom i tu suradnju želim nastaviti - rekla je Bečić. Dodala je kako je ideja da ona, Kerum i Kosor osnuju klub bila njezina i to upravo zbog toga što izuzetno cijeni Jadranku Kosor.

- Ona je zvijezda koja je sjajila i koja će sjajiti na hrvatskom političkom nebu - zaključila je Bečić. 

'Ovo nije vraćanje nikakve usluge'

Opovrgnula je da je osnivanje kluba vraćanje usluge Jadranki Kosor za koaliciju na parlamentarnim izborima.

- Ovo nije vraćanje nikakve usluge. Po našim bi istraživanjima mi dobili četiri mjesta u parlamentu. Zbog obveza koje smo imali, nismo mogli provoditi kampanju pa smo na izbore išli kao koalicija - rekla je Bečić, a to je potvrdila i njezina nova kolegica iz kluba.

Kosor je rekla kako suradnja s HGS-om u Saboru nema nikakve veze s lokalnim izborima te to ne znači da će podržati Kerumovu kandidaturu za splitskog gradonačelnika. 

Kosor: Keruma neću tražiti da dolazi u Sabor, ali ću sugerirati  

No, dodala je Kosor, sugerirat će Kerumu da češće dolazi u Sabor.

- Naravno da neću to tražiti od njega. To je prejaka riječ. Ali svakako ću mu sugerirati. Nas dvije smo već pričale da bi bilo dobro da je Kerum iskoristio priliku koju je imao za političkom govornicom u sabornici.

- Sad će se šefica kluba pobrinuti da to bude malo češće - poručila je Kosor.

HDZ-ovci snimali njezinu konferenciju za novinare

Jadranka Kosor već drugi dan nije članica HDZ-a. No, čini se da je i dalje pod budnim okom bivše stranke i stranačkog šefa. Naime, održala je već dvije konferencije za novinare i na obje su bili djelatnici Kluba zastupnika HDZ-a. U četvrtak je stiglo dvoje HDZ-ovih ljudi. Navodno su i snimali cijelu konferenciju.

U petak je na konferenciju došao Mišo Munivrana, bivši predstojnik Ureda predsjednika Sabora u vrijeme Luke Bebića, a sad navodno djelatnik Kluba zastupnika HDZ-a. Kosor ga je pitala zbog čega je tamo, a on joj je odgovorio da je on novinar amater.

- Protestirat ću ako se to nastavi. To je nedemokratski - rekla je Kosor.

Kerum nije obavijestio Karamarka da izlazi iz Kluba HDZ-a

Potpredsjednik Kuba HDZ-a Ivan Šuker nije obaviješten o odluci HGS-a da napušta njihov klub te da su s Jadrankom Kosor osnovali novi.

- Mislim da bi bila elementarna pristojnost, ako ste na nečijoj listi izabrani u Sabor da onda predsjednika te stranke, koja je bila glavni koalicijski partner, o tome obavijestite - kazao je Šuker.

Naime, Nevenka Bečić na tiskovnoj konferenciji samo je zahvalila zastupnicima HDZ-a, s kojima je, dosad, korektno surađivala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa