Obavijesti

News

Komentari 2

Bede dao ostavku na mjesto direktora da izbjegne pritvor

Bede dao ostavku na mjesto direktora da izbjegne pritvor

Bedeov odvjetnik Mate Matić kaže kako je odluka o pritvoru 71-godišnjeg Zvonka Bedea dokaz da hrvatsko pravosuđe nikada neće profunkcionirati te da je ta odluka donešena unaprijed.

VIDEO

Zvonko Bede, vlasnik Drave International, i dvojica njegovih zaposlenika, Vinko L. i Zoran Z., dobili su mjesec dana pritvora nakon saslušanja kod suca istrage na Županijskom sudu u Osijeku.

- Istražni zatvor određen je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog mogućnosti počinjenja istog ili težeg kaznenog djela. Okrivljenici i njihovi odvjetnici mogu se na ovu odluku žaliti. Branili su se aktivno iznoseći svoju obranu - kazao je glasnogovornik Županijskog suda Davor Mitrović. Odluku suca istrage odmah je prokomentirao Bedeov odvjetnik Mate Matić.

- Bio sam uvjeren da se nalazimo na sudu na kojem vrijede pravna pravila i pravni standardi koje morate akceptirati, no dojam je da je odluka donešena unaprijed. Bede je na sudu dao neopozivu ostavku na mjesto direktora u Dravi International i ona je dodana u spis; dakle nema nikakve mogućnosti da on učini isto kazneno djelo ili ga ponovi. Sud nije imao nikakvog razloga odrediti mu pritvor. Ovo je atmosfera u kojoj se ne može vjerovati pravosuđu i čini se da hrvatsko pravosuđe doista nikada neće profunkcionirati kako bi trebalo - kazao je odvjetnik Matić dodajući kako su na sudu saznali i koji svjedoci terete Bedea i dvojicu inženjera za ugrožavanje okoliša.

- To su 2 vatrogasca, jedan zaposlenik gradskog Vodovoda te bivši zaposlenik koji je Bedea i ranije prijavljivao za ugrožavanje okoliša. Pritvor nije bio nužan jer naš branjenik, kojemu je 71 godina, ionako ne bi mogao utjecati na te svjedoke. Optužba tvrdi da je požar samozapaljenje opasnih materija, a mi ćemo tražiti vještačenje neovisnog stručnjaka jer tvrdimo da je podmetnut, što naš branjeni od početka ističe - dodaju branitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije