Obavijesti

News

Komentari 85

Beljak: Digitalnom toplomjeru vjeruje se kao i HDZ-u - ništa

Beljak: Digitalnom toplomjeru vjeruje se kao i HDZ-u - ništa
5

Davor Bernardić i Krešo Beljak komentirali su kako su vladajući htjeli da imamo izbore sada, pa je i na njima odgovornost da svi mogu iskoristiti svoje pravo

VIDEO

Čelnici Restart koalicije predstavili su na Cvjetnom trgu u Zagrebu svoj program,a Davor Bernardić poručio je kako je sada siguran u pobjedu više nego ikad. Najavio je i prve poteze koje će poduzeti, uspiju li doći na vlast, pa je istaknuo da će to biti mjere za očuvanje gospodarstva i radnih mjesta.

Davor Bernardić i Krešo Beljak komentirali su kako su vladajući htjeli da imamo izbore, pa je i na njima odgovornost da svi mogu iskoristiti svoje pravo.

Kandidati za mikrofonom: Milo moje, popevke, jazz, Kekin...
Kandidati za mikrofonom: Milo moje, popevke, jazz, Kekin...

- Ne mogu uskratiti pravo glasa nikome. Zbog čega su raspisali izbore? To je bio rizik HDZ-a, a sad bi zabranjivali pojedincima i pojedinkama da glasaju. Ne, ne mogu im to zabraniti. Mogli su izbore održati kada prođe pandemija, sve su mogli. Ali su se nadali da će profitirati na koronakrizi - rekao je Beljak.

Zagreb: Čelnici stranaka RESTART koalicije o tijeku kampanje te očekivanjima od izbora

- Nije odgovornost na meni, niti na nikome iz opozicije koji smo bili protiv izbora, nego na onima koji su inzistirali da se izbori održe u jeku koronakrize. Sada bi zabranjivali glasovanje. Siguran sam da oni koji su u samoizolaciji  neće izaći, ali oni koji imaju temperaturu 37,2 - ne znači da su zaraženi - kaže Beljak koji je nastavio:

- Uostalom, jedini relevantan toplomjer je onaj živin kojim se temperatura mjeri pet minuta. A oni digitalni, njima se vjeruje kao i HDZ-u, dakle ništa - rekao je.

Ni Bero, a ni Plenki, ne žele suštinski mijenjati Hrvatsku
Ni Bero, a ni Plenki, ne žele suštinski mijenjati Hrvatsku

Bernardić je dodao da DIP mora svima osigurati pravo glasa, a Silvano Hrelja je rekao da DIP ima struku, mjere zaštite i načine kako da osiguraju glasanje u domovima za starije.

- To što je dom umirovljenika zatvoren, to ne znači da se štićenicima mora uskratiti pravo glasa - rekao je, prenosi N1.

Biljana Borzan u Sisku: Na listama imamo pojedince koji su se dokazali

"Posebno sam zadovoljna što u ovoj izbornoj jedinici imamo našu uspješnu gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček, čijom smo kandidaturom na listi, Siščanima i drugim građanima  omogućili da imaju za koga glasati. Dakle mogu se izjasniti ne samo za ono što nosi stranka, kao suprotnost HDZ-u, nego i pojedinci koji svojim radom svakodnevno dokazuju koliko je SDP stranka potencijala i koliko može pružiti građanima", rekla je Borzan koja je došla dati potporu kandidatima u VI. izbornoj jedinici.

Spomenula je i doprinos SDP-ovih europarlamentaraca hrvatskim i zajedničkim europskim interesima. Kako je rekla, europarlamentarci nisu političari "opće prakse", što je slučaj u našem parlamentu, nego su sektorski raspoređeni. Tako su Tonino Picula, Fred Matić, Romana Jerković, kao i ona, zaduženi za pojedine oblasti.

Istaknula je da se i dalje zauzima za zaštitu potrošača i zdravstvo u smislu zdrave prehrane, pa je imenovana izvjestiteljicom u projektu "Od polja do stola". Dodala je kako je to važno područje jer svaka članica EU mora biti što više samodostatna, jer Hrvatska uvozi previše hrane, što ugrožava domaću proizvodnju. Sada se za koronakrize, kada su granice bile zatvorene, pokazalo koliko ovisimo o uvezenoj hrani iz neke daleke zemlje, rekla je Borzan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.