News

Komentari 52

Beljak: Pozivam policiju da kukavne, neonacističke štakore smjesti ili u zatvor ili u ludnicu

Beljak: Pozivam policiju da kukavne, neonacističke štakore smjesti ili u zatvor ili u ludnicu

Bivši gradonačelnik Samobora navodi kako su u njegovo vrijeme 'ove svinjarije rješavane promptno'. Pozvao je novu gradsku vlast da ovu sramotu što prije riješi.

Spomenik u Anindolu kod Samobora, na mjestu gdje je 1937. godine osnovana Komunistička partija Hrvatske išaran je nacističkim simbolom, a ostavljena je i poruka. Bivši gradonačelnik Krešo Beljak (HSS) fotografiju je podijelio na Facebooku.  

- Dok sam bio gradonačelnik, ove svinjarije su rješavane promptno, pa pozivam i novu gradsku vlast da ovu sramotu što prije riješi, ali i policiju da te kukavne, neonacističke štakore smjesti ili u zatvor ili u ludnicu – poručio je.

Napomenuo je kako je na današnji dan, 9.svibnja 1945. godine, Samobor  oslobođen od njemačkih, nacističkih okupatora, te od njihovih ustaških podanika i sluga.

- Iako smo jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji i dalje ponosno ima Ulicu 9.svibnja, zadnjih godina su, na ovu slavnu obljetnicu, učestale i ovakve diverzije neonacističke gamadi – ističe.

Beljak navodi kako se taj spomenik nitko nije dirao sve do prije pet šest godina. U raniji godinama kaže o svemu je bila obaviještena policija, ali nikada nije dobio povratnu informaciju je li zbog ovakvih diverzija bilo tko priveden. Nastavlja kako je u njegovo vrijeme,  komunalna služba već rano ujutro uklonila slične poruke, što ovoga puta nije slučaj. Nada se da će to biti riješeno tijekom dana. 

Najčitaniji članci