Obavijesti

News

Komentari 6

Benzin zapalio radionicu, teško je opečen radnik Dominik (18)

Benzin zapalio radionicu, teško je opečen radnik Dominik (18)
2

EKSPLOZIJA U Svetom Petru kraj Ludbrega uništena je obiteljska mehaničarska radionica. Tata Tomo izvukao je Dominika (18) iz jame u kojoj je skidao spremnik

VIDEO

Najvažnije je da dečko preživi, da ne bude imao velike posljedice u budućnosti i da sve bude u redu.

Kažu nam to susjedi i mještani Svetog Petra, mjesta kraj Ludbrega, gdje je u srijedu oko 14 sati eksplodirala obiteljska automehaničarska radionica. Teško je po licu i tijelu opečen mladi Dominik H. (18). Ima velike opekline.

On i njegov brat Damir (21) u srijedu su skidali rezervoar goriva s automobila iznad betonske jame za pregled vozila. Dominik je bio u jami. Skidao je gumena crijeva dovoda goriva te je odvijao vijke s nosača spremnika. Odjednom je iz spremnika počeo kapati benzin na Dominikovu odjeću i svjetlo postavljeno na zidu jame. U trenu su eksplodirale benzinske pare i zapalile odjeću mladog Dominika. U pomoć mu je pritekao otac Tomislav (45). Izvukao je sina iz jame. Požar se proširio na auto te na cijelu radionicu, u kojoj je izgorio sav inventar s alatom i rezervnim dijelovima.

Mladić teško opečen po licu u eksploziji u limarskom servisu
Mladić teško opečen po licu u eksploziji u limarskom servisu

Dominika, teško opečenog po glavi u tijelu, Hitna je pomoć s teškim ozljedama prevezla u bolnicu u Koprivnicu. Otac Tomo opekao je nadlakticu.

- Tate nema doma. Brata su prevezli u bolnicu u Zagrebu - rekao nam je stariji brat Damir. O snazi eksplozije govore i mještani Svetog Petra te susjedi.

- Čula se jaka eksplozija. Sukljao je gusti crni dim iza visoke ograde kojom imaju ograđenu kuću i radionicu - rekla je jedna mještanka. I drugi mještani pričaju slično.

- U cijelom našem selu se osjećao dim. Dosta je grunulo. Tek sam kasno navečer čula što se dogodilo. Strašno. Njihov otac već dugo ima tu radionicu i dečki su se polako privikavali na posao. Mlađi je čak išao i u srednju školu za taj zanat. Vrlo su dobra obitelj. Dečki imaju i malu sestru, koja tek ide u vrtić - kažu mještani.

Policija je navela da je vlasnik obrta u kojem su radila braća bio stariji Damir. Policija nije imala podatke je li nesretni mladić u životnoj opasnosti.

Njihov otac liječničku je pomoć također zatražio u varaždinskoj bolnici. Požar su ugasili vatrogasci DVD-ova Ludbreg i Mali Bukovec. Šteta je više desetaka tisuća kuna, ali to i nije toliko važno, kažu mještani, samo da se Dominik što prije oporavi i dođe kući.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e