Obavijesti

News

Komentari 59

Bernardić i Ostojić: 'HDZ je u problemu tko god bio izabran'

Bernardić i Ostojić: 'HDZ je u problemu tko god bio izabran'

Ranko Ostojić i Davor Bernardić, kandidati za poziciju šefa SDP-a, dali su intervju povodom novih izbora za tjedan dana i poslali poruku svim HDZ-ovcima

VIDEO

Gosti Dnevnika Nove TV bili su dvojica kandidata koji su prošli u drugi krug predsjedničkih izbora u SDP-u - Ranko Ostojić i Davor Bernardić koji će za tjedan dana ponovno odmjeriti snage.

- U demokratskom procesu.. Dakle, vidite da smo danas zajedno, čestitali smo si jučer na dobrom izbornom rezultatu. Ono što ja mogu reći je da vjerujem da ću u subotu dobiti potporu većine članica i članova SDP-a. Ali naravno, Ranko nam treba, Ranko je vodio jedan vrlo zahtjevan resor unutarnjih poslova i on je SDP-ovac koji u tom polju ima vrlo veliko i važno iskustvo i SDP ga i dalje treba - komentirao je Bernardić moguću pobjedu oponenta Ostojića.

- Ja bih prije svega prepoznavao sve one socijaldemokratske vrijednosti i ono što je istina... Tu bi se dogodila situacija da treba prije svega svoju kuću srediti - odgovorio je Ostojić na pitanje što bi za stranku značilo da Barnardić pobjedi.

- Zaštita radnika. Mi nismo stranka elite i kapitala, mi smo stranka rada i radništva i SDP će postati i ostati lijevi radnički centar. Zakon o minimalnoj plaći, to je nešto što nam je prioritet. Zaštita onih koji imaju manje u Hrvatskoj. HDZ nažalost, i ovom poreznom reformom... Kupovna moć im se smanjuje. Prema tome, SDP će ulijevo, ali zadržavamo snažnu poziciju progresivnog centra - komentirao je Barneradić smjer u kojem će ići SDP.

- Čisto profiliranje SDP-a na ljevici. To znači da dokažemo da je ova stranka dijete radničkog pokreta a ne banaka i kapitala. Drago mi je da to sad i Davor ponavlja. Treba biti lijeva stranka, tu se profilirati, tražiti svoje saveznike na lijevoj strani, s lijevom inteligencijom i nevladinim sektorom. Svima onima koji znaju da Hrvatskoj treba moderna ljevica - kaže Ostojić.

- Što se tiče HDZ-ovaca, oni nisu sigurni ni kako će sa svojim Mostom a kamoli s nama - rekao je Ostojić.

- Vladu su sastavili pa su je promijenili u samo tjedan dana. Predstavili su jamstva pa su ih promijenili... A i poreznu reformu, prije nego što su je predstavili su je promijenili. Prema tome, taj eksperiment vladajućih, nažalost, sada traje već godinu dana između HDZ-a i Mosta. To je jedan eksperiment u kojem su pokusni kunići hrvatski građani. To je ono što nas u SDP-u zabrinjava. Hrvatska ne smije gubiti vrijeme. Nemojte nas potcjenjivati, vratit ćemo se jači nego ikad - nadovezao se Bernardić.

- Sve ono što je HDZ želio, da na ovim izborima pokažemo svoju svađu, nisu uspjeli. Oni su u velikom problemu što se SDP-a tiče bez obzira tko bude izabran - rekao je Ostojić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.