Obavijesti

News

Komentari 34

'Ako znaš da su se poslovi dijelili ispod stola onda prijavi'

'Ako znaš da su se poslovi dijelili ispod stola onda prijavi'
9

Iz HSS-a su na početku sjednice zagrebačke Skupštine poručili kako je rebalans važna točka da se odbijanje donosi u 2 minute i to uz objašnjenje, 'ne sviđa nam se'

VIDEO

Rebalans zagrebačkog proračuna je, kako se i očekivalo, odbijen na današnjoj Skupštini. No prihvaćeni su zaključci kojima se gradonačelnik Milan Bandić obvezuje da do sljedeće sjednice Skupštine predložiti novi rebalans.  

"Prijedlozi su protiv zdrave pameti"

Na početku sjednice zagrebačke Gradske skupštine odmah su se javili problemi. Klub HSLS-HSS usprotivio se najavama da će Skupština odbiti prijedlog rebalansa gradskog proračuna kao i imenovanju članova u Skupštinu i Upravu Zagrebačkog holdinga.

Iz HSS-a su poručili kako je rebalans prevažna točka da se odbijanje donosi u dvije minute i to uz, kako kažu, 'ne sviđa nam se i gotovo'. 

Uz HSS-HSLS su stanku zatražili i HDZ i HNS, a Margareta Mađerić (HDZ) je pojasnila kako njezina stranka protiv toga da se odluke o tome tko će biti novi članovi Uprave i Skupštine Zagrebačkog holdinga donosi "ad hoc".

Dragan Kovačević (HNS) pak smatra da su ti prijedlozi "nedorečeni i protiv zdrave pameti".

- U upravu (Holdinga op.a) imenujete politiku, a u skupštinu struju, umjesto obrnuto - grmio je Kovačević. 

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić poručio mu je da 'ne bude tužan što se imenuju stručnjaci umjesto političara'.

Čović se porječkao s HDZ-ovkom

Okidač za malu prepriku bilo je pitanje Božice Šolić koja je predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Ivu Čovića upitala hoće li na čelu podružnice Zagrebačke ceste ostati čovjek kojeg radnici optužuju da ih maltretira, vulgarno se ponaša prema njima, posebno ženama te je, po podacima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, sudjelovao u preprodaji željeza.

- Radi se o nečuvenom napadu na djelatnika Holdinga, jer ne može se bez dokaza nekoga proglašavati kriminalcem i nemoralnim. Isti je dan otišla interna revizija u Zagrebačke ceste, a ovih dana očekujemo izvješće - rekao joj je Čović. 

Šolić je pak kazala kako ima saznanja da su skladišta nekih djelatnika Zagrebačkih cesta puna željeza koje onda preprodaju.

- Tko ne prijavi korupciju u njoj sudjeluje - rekao joj je Bernardić, a HDZ je onda zatražio stanku. 

Margareta Mađerić (HDZ) je potom ocijenila da je Bernardić grubo povrijedio prava gradskih zastupnika na slobodu govora te upozorila da SDP ima dvostruke kriterije u Skupštini i u Saboru. 

- Nitko nikom nije zabranio da govori, ali treba paziti da izrečena riječ može biti teška - rekao je Bernardić.

Bandić: Nije dobro kad vlada mržnja pa se moji prijedlozi odbacuju

Tomislav Babić (HDZ) pitao je hoće li Grad osnovati krizni stožer zbog teške ekonomske situacije ili će otvarati pučke kuhinje i konačišta. Gradonačelnik Bandić mu je na to odgovorio da nije u redu kad zavladaju patologija i mržnja pa se odbacuju svi njegovi prijedlozi pa tako i rebalans gradskog proračuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Bernardića da ako zna da su se dosad poslovi u Gradu dijelili ispod stola da to i prijavi.

- Prijavite to, Bernardiću, ako znate što je to ispod stola, jer sudjelujete u tome ako nešto znate, a niste prijavili - rekao mu je Bandić. 

Broj članova skupštine Zagrebačkog holdinga je smanjen

Većinom glasova Gradska skupština izglasala je smanjenje broja članova skupštine Holdinga na troje. U Skupštini će tako sjediti stručnjaci, a oni su: dekanica Visoke škole za financijski menadžment Đurđica Jurić, docent na Pravnom fakultetu Viktor Gotovac i Mihaela Grubišić Šeba, s Ekonomskog instituta.

Za člana u Upravi imenovali su Tomislava Čulu, magistra ekonomskih znanosti. 

Margareta Mađerić (HDZ) je ponovila kako se ta stranka protivi uvrštavanju po hitnom postupku tako važnih točaka na dnevni red skupštinske sjednice te dodala da "ne ulaze u pitanje kandidata i njihovih životopisa".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...