News

Komentari 3

Beroš izjavio da će onkološki pacijenti smjeti kod privatnika koji imaju ugovor s HZZO-om

Beroš izjavio da će onkološki pacijenti smjeti kod privatnika koji imaju ugovor s HZZO-om

Porast broja novozaraženih covidom-19 ukazuje na dodatno opterećenje sustava koji traži potpunu pripravnost. HZZO će prethodno napraviti analizu kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u srijedu kako se onkološkim pacijentima, zbog opterećenja javnih zdravstvenih ustanova uslijed epidemije covida-19, planira omogućiti da ostvare pravodobnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama koje imaju ugovor s HZZO-om.

HZZO će prethodno napraviti analizu kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških pacijenata.

- Obzirom na sve veće opterećenje zdravstvenih ustanova u mreži javnog zdravstva, od iznimne je važnosti i u ovom trenutku omogućiti pravodobnu dostupnost zdravstvene zaštite, posebice onkološkim bolesnicima. Slijedimo dobru praksu iz proljetnog vala, kada smo omogućili dostupnost zdravstvene zaštite takvim bolesnicima i u privatnim ustanovama koje imaju ugovor s HZZO-om - izjavio je Beroš Hini.

Ističe kako porast broja novozaraženih covidom-19 ukazuje na dodatno opterećenje sustava koji traži potpunu pripravnost.

- Ministarstvo zdravstva u tom je smislu uputilo zahtjev HZZO-u da u realnom vremenu analizira odnos kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških pacijenata, na temelju čega će se odrediti daljnji tijek naših aktivnosti - kazao je ministar.

Hrvatska je u srijedu zabilježila rekordnih 7315 novih slučajeva zaraze covidom-19 uz 50 umrlih osoba.

 

 

Najčitaniji članci