News

Komentari 40

Beroš najavio sastanak: 'Nije dobra situacija, korona se širi'

Beroš najavio sastanak: 'Nije dobra situacija, korona se širi'

Potvrdio je evakuaciju četiriju hrvatskih državljanki iz Kine na jug Francuske, no zbog drugih obveza koje je imao tijekom prijepodneva pojedinosti nije iznosio

Novi ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak kako će se zbog epidemije izazvane koronavirusom danas održati sastanak Kriznog stožera na kojemu će se definirati mjere protiv širenja virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Definirat ćemo mjere koje će morati biti podignute na veću razinu da bi spriječili unos infekcije i nekontrolirano širenje u Hrvatskoj - rekao je Beroš novinarima u Hrvatskom saboru.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Plan mu je, kaže, kontaktirati čelnike Svjetske zdravstvene organizacije i europsku povjerenicu za zdravstvo radi koordiniranja daljnjih akcija.

- Hrvatska kao predsjedateljica Vijeća Europske unije ima određene obveze - rekao je novi ministar kratko nakon što je dobio povjerenje Sabora.

- Situacija nije dobra, iz dana u dan broj oboljelih i umrlih raste - kaže Beroš ističući kako je važno u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo podići stupanj pripreme za zdravstveni nadzor.

Nadzor svih osoba koje dolaze iz kriznih žarišta

- To znači da ćemo nadzirati sve osobe koje dolaze iz potencijalno kriznih žarišta i zemalja gdje već ima oboljelih od koronavirusa i ako su bili u kontaktu s njima da budu pod nadzorom epidemiološke službe - precizirao je.

Potvrdio je evakuaciju četiriju hrvatskih državljanki iz Kine na jug Francuske, no zbog drugih obveza koje je imao tijekom prijepodneva pojedinosti nije iznosio. Najvjerojatnije će biti u karanteni 14 dana, nakon čega bi se mogle vratiti u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Beroš je ponovio da će mu u vremenu do kraja mandata u fokusu biti plaćanje prekovremenih sati medicinskom osoblju i odlazak liječnika i medicinskih sestara.

Novac za prekovremene sate će se, uvjeren je, pronaći. Liječnici koji pošteno rade svoj posao moraju za to biti plaćeni, kaže Beroš, dodajući da je o tome razgovarao s premijerom i glavnom državnom rizničarkom.

To su problemi koji traju dugo, no moramo ih početi rješavati, ljudi nam odlaze, poručio je.

Novi ministar, koji je dobio glas 81 zastupnika, izrazio je nadu da će svojim trudom i povjerenjem opravdati povjerenje svih, dakle i onih koji mu nisu dali glas.

Na konstataciju da je bio prvi ministar s rukom na srcu dok daje prisegu i pitanje što je time htio poručiti Beroš odgovara: "Da to radim od srca za naš narod".

Najčitaniji članci