News

Komentari 181

Nisu četiri dana javili obitelji da je umro njihov član: 'Ustanovili smo propuste djelatnika'

Nisu četiri dana javili obitelji da je umro njihov član: 'Ustanovili smo propuste djelatnika'

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić potvrdio nam je da je zbog ovog slučaja osnovano Povjerenstvo za unutarnji nadzor. Ispitivanje okolnosti je u tijeku, a rezultati bi se trebali znati tijekom dana

Nazvao sam obitelj i ispričao se zbog te pogreške. Izrazio sam im sućut i rekao da ćemo istražiti što se dogodilo, rekao je Vili Beroš za Dnevnik.hr o skandalu u dubrovačkoj bolnici koja četiri dana nije javila obitelji da je preminuo njihov član.

- Takve se stvari ne smiju događati - dodao je Beroš.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić potvrdio nam je da je zbog ovog slučaja osnovano Povjerenstvo za unutarnji nadzor. Ispitivanje okolnosti je u tijeku, a rezultati bi se trebali znati tijekom dana. 

- Ono što već sada mogu reći jest da se radi o previdu od strane dežurne liječnice. Kazne za ovakav propust su predviđene, ali ne bih volio o tome govoriti dok Povjerenstvo na završi svoj posao. Liječnica se ispričala obitelji. Žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici. Ispričavam se obitelji, a isprike ću uputiti i njima osobno – kazao nam je ravnatelj Bekić i dodao kako će o svemu izvijestiti javnost čim rezultati istrage budu gotovi. 

U Dubrovacko-neretvanskoj županiji ukupno je 50 zaraženih koronavirusom

Doktor joj je rekao 'A vi ne znate?'

O slučaju je prvi pisao Dnevnik.hr kojem se javila obitelj.

- Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom 11. siječnja. Kad je nazvala tri dana kasnije i pitala za stanje njezinog supruga, liječnik joj je rekao: 'Kako vi ne znate?'. Ona je pitala: 'A što ne znam?' Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja – kazala je snaha pokojnika za Dnevnik.hr.

Dodala je kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog što su i učinili dan kasnije, no glavna sestra rekla im je da je stvari bacila. Tvrdi da je na otpusnom pismu 15. siječnja.

 - Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno. Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla – ispričala je žena.

Povjerenstvo utvrdilo propuste

Nakon što je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik završilo sa sjednicom, poslali su priopćenje koje donosimo u cijelosti:

"Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021. godine utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog. Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja. 

Opća bolnica Dubrovnik poduzet će mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore.

Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji."

 

Najčitaniji članci