News

Komentari 176

Beroš: 'Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme za Božić i Novu'

Beroš: 'Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme za Božić i Novu'

Mogu reći da sam iznimno zadovoljan što je jučer Ustavni sud ocijenio uvođenje covid-potvrda u zdravstveni i sustav socijalne skrbi primjerenim i mjerom koja nije diskriminatorna, rekao je Beroš

Vili Beroš je rekao da će bolje elaborirati mjeru o COVID potvrdama, što je zatražio Ustavni sud, a njihovu odluku je pohvalio. Osvrnuo se i na omikron rekavši da smo još uvijek u ranoj fazi s otkrivanju činjenica, ali je rekao i da su predviđanja loša. 

- Mogu reći da sam iznimno zadovoljan što je jučer Ustavni sud ocijenio uvođenje covid-potvrda u zdravstveni i sustav socijalne skrbi primjerenim i mjerom koja nije diskriminatorna - rekao je Beroš.

- Sve mjere usmjerene su samo jednom cilju, a to zaštita zdravlja i života ljudi - rekao je Beroš, dodavši da nije nikakav problem podrobnije obrazlagati odluke Stožera.

- Ono što je možda najznačajnije je ono što nas svrstava u zemlje koje imaju privilegiju dva-tri tjedna sagledavati ono što se događa u zemljama zapadne Europe. Doista negdje dominira omikron varijanta i bit ćemo u prilici promatrati kliničke učinke te varijante - rekao je Beroš.

- Ono što je potpuno jasno da nam siječanj nosi velike izazove. Vrijeme je božićnih i novogodišnjih blagdana, vrijeme je skijanja, mnogi će otići u inozemstvo i važno im je prenijeti važnost pridržavanja epidemioloških mjera - rekao je Beroš.

- Mjesečni trošak zdravstvenog sustava je 68 milijuna kuna tjedno, bez troškova respiratora i kisika, rekao je Beroš, dodavši da je dosad utrošeno više od četiri milijarde kuna u borbu s pandemijom. “To su sredstva koja smo mogli uložiti drugdje”, dodao je.

- U ovom trenutku imamo verificirano 8 slučajeva omikron varijante, a pet ih je visoko suspektno. Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme s 24. na 25. i 31. prosinca na 1. siječnja do 2 sata iza ponoći. Međutim, moja preporuka svima. Veseli blagdani su najbolji blagdani, možemo se veseliti i na neuobičajen način, održavajući distancu i pazeći da se virus ne širi - rekao je.

Najčitaniji članci