Beroš: 'Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme za Božić i Novu' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 176

Beroš: 'Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme za Božić i Novu'

Beroš: 'Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme za Božić i Novu'

Mogu reći da sam iznimno zadovoljan što je jučer Ustavni sud ocijenio uvođenje covid-potvrda u zdravstveni i sustav socijalne skrbi primjerenim i mjerom koja nije diskriminatorna, rekao je Beroš

VIDEO

Vili Beroš je rekao da će bolje elaborirati mjeru o COVID potvrdama, što je zatražio Ustavni sud, a njihovu odluku je pohvalio. Osvrnuo se i na omikron rekavši da smo još uvijek u ranoj fazi s otkrivanju činjenica, ali je rekao i da su predviđanja loša. 

- Mogu reći da sam iznimno zadovoljan što je jučer Ustavni sud ocijenio uvođenje covid-potvrda u zdravstveni i sustav socijalne skrbi primjerenim i mjerom koja nije diskriminatorna - rekao je Beroš.

- Sve mjere usmjerene su samo jednom cilju, a to zaštita zdravlja i života ljudi - rekao je Beroš, dodavši da nije nikakav problem podrobnije obrazlagati odluke Stožera.

U Hrvatskoj još 4226 slučajeva zaraze, preminulo je 36 ljudi
U Hrvatskoj još 4226 slučajeva zaraze, preminulo je 36 ljudi

- Ono što je možda najznačajnije je ono što nas svrstava u zemlje koje imaju privilegiju dva-tri tjedna sagledavati ono što se događa u zemljama zapadne Europe. Doista negdje dominira omikron varijanta i bit ćemo u prilici promatrati kliničke učinke te varijante - rekao je Beroš.

- Ono što je potpuno jasno da nam siječanj nosi velike izazove. Vrijeme je božićnih i novogodišnjih blagdana, vrijeme je skijanja, mnogi će otići u inozemstvo i važno im je prenijeti važnost pridržavanja epidemioloških mjera - rekao je Beroš.

- Mjesečni trošak zdravstvenog sustava je 68 milijuna kuna tjedno, bez troškova respiratora i kisika, rekao je Beroš, dodavši da je dosad utrošeno više od četiri milijarde kuna u borbu s pandemijom. “To su sredstva koja smo mogli uložiti drugdje”, dodao je.

- U ovom trenutku imamo verificirano 8 slučajeva omikron varijante, a pet ih je visoko suspektno. Situacija je mirna i mislim da možemo produžiti radno vrijeme s 24. na 25. i 31. prosinca na 1. siječnja do 2 sata iza ponoći. Međutim, moja preporuka svima. Veseli blagdani su najbolji blagdani, možemo se veseliti i na neuobičajen način, održavajući distancu i pazeći da se virus ne širi - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 176

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom
Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu
DJEČAK UZEO PROTUOKLOPNI METAK

Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu

Otac poginulog dječaka, doznajemo, ispričao je policajcima da su tek nakon eksplozije vidjeli što imaju u automobilu. Našu zemlju dobro poznaju i uvijek se vraćaju sa suvenirima