News

Komentari 18

Beroš u Sisku: Traži se mjesto više u Zagrebu, bolesnici kojima nužno ne treba bolnica idu kući

Beroš u Sisku: Traži se mjesto više u Zagrebu, bolesnici kojima nužno ne treba bolnica idu kući

'Znači, svi koji ne trebaju neka se suzdrže, a svi ostali neka prate znakove i policiju, neka formiraju srednji koridor kroz koji prolaze sve žurne službe' poruka je ministra zdravstva Vilija Beroša za sve vozače

Nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i Sisak, tamošnje su bolnice uglavnom neupotrebljive te se bolesnici premještaju diljem Hrvatske, a najviše u Zagreb. Nakon potresa gužva je na cestama bila u cijelom Zagrebu, kao i na putu prema Sisku, odnosno Petrinji, a ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za 24sata kako se bolesnici iz pogođenih područja prevoze put glavnog grada.

POGLEDAJTE VIDEO: Beroš u Sisku

- Dijelom autobusima, dijelom kolima hitne pomoći ćemo pacijente prevesti po prioritetu. Znate da imamo COVID pozitivne i negativne, oni ne mogu zajedno. Sve je dogovoreno u Zagrebu, svi su na nogama i svi traže mjesto više - otpuštaju bolesnike koji ne moraju nužno biti u bolnici. Vjerujem da ćemo organizacijski uspjeti odgovoriti na zadatak, riječ je o evakuaciji oko 250 bolesnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Poginula djevojčica u potresu u Petrinji

- Svim onima koji ne trebaju biti na cesti poruka je da se suzdrže od putovanja jer se tako sprječavaju gužve od Petrinje do Siska koje su enormne. Znači, svi koji ne trebaju neka se suzdrže, a svi ostali neka prate znakove i policiju, neka formiraju srednji koridor kroz koji prolaze sve žurne službe da to funkcionira od svih nas skupa - završio je za 24sata ministar zdravstva, Vili Beroš.

Neki su bolesnici prevezeni i helikopterom, na potresom pogođeno područje krenule su sve vrste pomoći kao i HGSS sa psima kako bi pomogli u potrazi za mogućim unesrećenima koji se još uvijek nalaze ispod ruševina. Pomoć stiže iz svih dijelova zemlje, a mnogi su se i osobno zaputili u Petrinju.

POGLEDAJTE SNIMKU RAZRUŠENE PETRINJE:

Najčitaniji članci