Obavijesti

News

Komentari 191

Bešćutan i nemaran: Operirao ženi dojku i pričao na mobitel

Bešćutan i nemaran: Operirao ženi dojku i pričao na mobitel
3

Liječnik u zadarskoj bolnici telefonirao je dok je operirao tumor na dojki pacijentice. Ona je bila pod lokalnom anestezijom i sve je čula, ali on u tome nije vidio problem

VIDEO

Došla sam u dogovoreno vrijeme u zadarsku Opću bolnicu na operaciju benignog tumora dojke. Legla sam na stol, dobila lokalnu anesteziju i umirala od straha, kaže Zadranka (33).

Iako joj je tijelo bilo umrtvljeno, bila je svjesna svega što se događa. Kirurg je uzeo skalpel u ruke i tad je zazvonio telefon.

- Druga medicinska sestra donijela mu je telefon i on se javio. Zvali su ga s patologije. Mislila sam: ‘Sigurno je nešto hitno, trajat će kratko.’ Sestra mu je držala mobitel na uhu, a on je čačkao po otvorenoj rani na mojim grudima. Pričao je o nekom tumoru, da je on mislio da je ovo, ali nije nego ono, nikako završiti - priča zgrožena pacijentica.

U šoku je pogledala sestru, a liječnik ju je tad pitao: “Boli li vas?”

- Rekla sam mu da me boli što priča na mobitel, a on je odgovorio kako ovo nije kompliciran zahvat. Možda je to njemu jednostavno, ali mene netko reže prvi put u životu i meni je to veliko. Operacija je trajala 15-20 minuta, a on je od toga ćakulao bar deset - tvrdi Zadranka.

Dodala je da je liječnik na njezino pitanje: “Kakvo je to ponašanje” odgovorio protupitanjem: “Hoću li sad završiti na internetu”. Nakon operacije otišao je iz sale, a sestra je previla pacijenticu.

- Neću imenovati liječnika jer je možda dobar kirurg, ali ne bih htjela da netko drugi doživi mobitel-operaciju - kaže Zadranka.

 'Nevjerojatno je da liječnik može tako poniziti pacijenticu'

Ovaj događaj šokirao je i predsjednika Udruge hrvatskih pacijenata Marija Drlju.

- Nevjerojatno je da liječnik može tako poniziti pacijenticu. Pitam se kamo klizi brod solidarnog javnog zdravstva - kaže Drlje, čija je udruga zasuta primjedbama i pritužbama pacijenata.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Dario Nakić rekao je da se teoretski može dogoditi da netko hitno treba kirurga.

- Ako je poziv doista bio žuran, a zahvat sitan, moguće je da sestra liječniku pridrži telefon dok on kratko kaže što treba. To je izuzetak, a ne pravilo - kaže dr. Nakić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući