Obavijesti

News

Komentari 61

Beskućnik našao 460.000 kn, prvo što će si kupiti je - auto

Beskućnik našao 460.000 kn,  prvo što će si kupiti je - auto
3

Teksas: Timothy Yost je u siječnju pronašao vrijednu torbu s novcem i zlatnicima. Nakon pet mjeseci istrage vlasti su mu dopustile da zadrži novac i promijeni život

VIDEO

Nakon nekoliko mjeseci istrage, vijeće grada Bastropa u Teksasu odlučio je dopustiti beskućniku Timothyju Yostu da  zadrži novac i kolekcionarske zlatnike u vrijednosti 77.000 dolara koje je ranije ove godine pronašao na obali rijeke Colorado, javlja Huffington post

- To mu znači sve na svijetu. Cijeli novi život je pred njim, sada ima mogućnost na napravi planove i ima pravu budućnost - rekla je Aleta Peacock, Yostova odvjetnica, nakon što je vijeće objavilo vijest. 

Yost je u siječnju ove godine prao noge u rijeci u Bastrop parku kada je uočio torbu punu novčanica od 100 dolara i Kruggerand zlatnika (riječ je o kovanicama iz Južne Afrike koja svaka vrijedi više od 1000 dolara). Beskućnik je odnio mokre novčanice u banku gdje je zatražio da mu ih zamijene suhima. No, djelatnik banke je pomislio kako je sigurno riječ o nekakvom zločinu, nazvao policiju.

Tada su Yostu zaplijenili novac i zlatnike i pokrenuli višemjesečnu istragu, a Yost se od tada borio da vrati svoj pronalazak. I sada napokon, nakon dugog razdoblja nesigurnosti, beskućnik Yost će uskoro biti opet sa svojim novcem.

Naime, policija je, uz pomoć FBI-a, ustvrdili da vrijedna torba nije povezana s kriminalom, a pravog vlasnika nisu uspjeli pronaći. 

Hranio se iz kanti za smeće

Prisjećajući se svojih svakodnevnih problema, poput  hranjenja iz kanti za smeće, Yost je za Fox News rekao da želi započeti novo poglavlje u svom životu, a prvo će si priuštiti - auto. 

- Već toliko dugo hodam, auto je prva stvar koju želim - rekao je Yost. 

Za sretnu vijest doznao u - zatvoru

Nažalost, Yost nije bio prisutan na objavi odluke gradskog poglavarstva jer je bio u zatvoru zbog opijanja na javnom mjestu. Inače, Yost je već i ranije bio u zatvoru, i to zbog nezakonitog upada na teren. No, riječ je o tipičnom prekršaju za sve beskućnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa