News

Komentari 5

Besplatno su ošišali 200-injak stanovnika Gline: 'Jako smo sretni zbog velikog odaziva'

Besplatno su ošišali 200-injak stanovnika Gline: 'Jako smo sretni zbog velikog odaziva'

Kad je Štefica Truković saznala da u Glini ne radi niti jedan frizerski salon organizirala je frizere i došla u potresom pogođeni kraj. Na šišanje su došli stanovnici Gline i okolnih krajeva, a isto tako i vatrogasci...

- Doista smo mama i ja presretne jer smo nakon mjesec dana po prvi put bile na šišanju. Samo mi žene najbolje znademo što nama frizeri u životu predstavljaju. Ovo je divna gesta frizerki iz Velike Gorice, koji su nam po prvi put od razornog potresa jednu nedjelju učinile radosnom. Na trenutak smo se odmakli od ove tjeskobne svakodnevice – kazala nam je Snježana Belčić (49) koja je zajedno sa 77-godišnjom majkom izašla iz hola Osnovne škole u Glini gdje su u nedjelju frizeri iz Velike Gorice besplatno ošišali 200-tinjak stanovnika Gline.

POGLEDAJTE VIDEO: Frizeri iz cijele Hrvatske došli su šišati u Glinu i okolicu

Gospođa Belčić nam je rekla da je nju i majku šišala Štefica Turković, čija je ideja pala na plodno tko kod kolega i kolegica. Potražili smo među brojnim frizerkama i frizerima Šteficu koja nam je ispričala da je šišajući muškarca iz Gline tijekom razgovora u salonu u Velikoj Gorici saznala da tamo ne radi ni jedan frizerski salon.

- Došlo nas je 20-tak kolegica i jedan kolega i više nego ugodno smo iznenađeni odazivom ljudi što nas jako raduje. Subotu su kolegice koje imaju malu djecu i nisu bile u mogućnosti doći, ispekle kolače. Donijeli smo i sokove, slatkiše za djecu kako bi im malo popravili raspoloženje i pokazali da nisu usamljeni – govori nam „autorica“ radnog izleta u Glinu.

Rad „salona“ je počeo u 9 sati i završili su poslije podne – kazala nam je Štefica Turković.

Dodajući da će ponovo doći ako bude postojao interes. Govori nam da se na licima muškaraca i žena moglo iščitati zadovoljstvo što su nakon dugog vremena imali prigodu osjetiti na kosi frizerske škare i češalj.

Uostalom to nam je i potvrdio 39-godišnji, Sebastijan Carić koji je s osmjehom sjedio na stolici dok mu je Štefica škarama skraćivala kosu. Rekla nam je kako je šteta što nema vode, jer bi onda i mogle oprati kosu, jer je pitanje kada su potresom pogođeni stanovnici Gline našli za to vremena i uvjeta.

Inače akciju je organizirala Udruga Vg. Legasy iz Velike Gorice u kojoj su i mnoge frizerke. Dalija Zubek je osnivač udruge je kazala da je uz 20 -tak frizerki došlo još 20-tak članova, koji su kuhali kave, čajeve i raznim sokovima i kolačima odlučili zasladiti nedjelju stanovnicima Gline.

Dalija nam je rekla da je sve vrijeme atmosfera sjajna i da su Glinjani zaslužili jedno pozitivno druženje kako bi im se iz Velike Gorice pokazalo da nisu sami u najstresnijem i doslovce najtežim danima pokazalo kako si suosjećaju s njima.

Najčitaniji članci