Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
38 komentara

Bez putovnice: Đeki svaki dan ide u Hrvatsku tražiti djevojku

Mješanac Đeki svakog dana oko 12 sati “poludi” i želi ići u Hrvatsku. Kad krene u Lijepu Našu, ostane dva-tri sata i onda se zadovoljno vrati. Policajci na granici mu se vesele

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Znaju ga svi policajci na granici. Ne znamo je li našao curu ili još traži, ali voli hrvatske cure, kazali su vlasnici Đekija, Emilija Jovanova (44) i njezin sin Toše Jovanov (22).

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1198291 / mješanac đeki]

Đeki ima dvije godine i mješanac je pekinezera. Vlasnici su ga donijeli iz Makedonije, a žive uz granicu na Plovaniji, na slovenskoj strani.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

[video: 1198288 / ]

- Naš Đeki svaki dan prelazi slovensko-hrvatsku granicu u potrazi za curom. Policajci na granici mu se vesele kad god prelazi obje granice. Uvijek ga isprate pogledom i osmijehom - kazali su vlasnici psa. Mješanac Đeki svakog dana oko 12 sati “poludi” i želi ići u Hrvatsku. Kad krene u Lijepu Našu, ostane dva-tri sata i onda se zadovoljno vrati.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL DKS_56167204 09.01.2018., Plovanija - Tik uz granicu sa Slovenske strane zivi pas Djeki koji svaki dan odlazi u setnju iz Slovenije u Hrvatsku. Pas je stigao kao beba iz Makedonije i sretno zivi u obitelji Jovanov. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

- Ne ide Đeki predaleko, tek kilometar-dva uđe u Hrvatsku, gdje po okolnome mjestu traži odgovarajuću curu. Ima malo kilograma jer je mala rasa u pitanju, pa mu je prilično teško pronaći nekoga tko mu odgovara. U Hrvatskoj traži ljubav i sigurni smo da će je uskoro pronaći - kazali su vlasnici.

Inače je simpatičan, voli ljude, a kad god netko prođe pored dvorišta u kojem je on, glasno zalaje kao pravi veliki čuvar.

- Voli biti u centru pažnje, obožava se maziti i kad razgovarate s njim - kazali su vlasnici. Dodaju da Đeki voli sve jesti te da nije izbirljiv, a najviše voli ipak “gravče na tavče” jer ga podsjeća na rodni kraj. Obožava djecu prema kojoj se uvijek ponaša zaštitnički.

- Kad prelazi pješice preko obje granice, nitko ga ne pita ima li putovnicu - smiju se vlasnici Đekija.

Kad smo posjetili slovensku policiju na granici te ih upitali poznaju li Đekija, sa smiješkom su kazali:

- Ma tko ga ne bi znao?! Đeki je uvijek rado viđen gosti - rekli su slovenski policajci.

Inače, preko graničnog prijelaza Plovanija osim Đekija još jedan pas prelazi granicu s Hrvatskom te se nakon jednosatne šetnje vraća kući u Sloveniju. Riječ je o mješancu nižeg rasta koji svaki dan prošeta iz Dežele u Hrvatsku te se vrati nazad. Nije poznato tko su mu vlasnici te je li on poput Đekija u potrazi za odgovarajućom hrvatskom curom.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message