Obavijesti

News

Komentari 117

Bez viška u blagajni: Slavko, fiskaliziraj ovo, ako možeš

Bez viška u blagajni: Slavko, fiskaliziraj ovo, ako možeš
1

Čaša s Linićevim likom i natpisom “fiskalizirana čaša” stoji na šanku kafića Car u D. Vidovcu. Ako gost kaže da nakon naplate zadrže ostatak, ubace ga u čašu

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić dao je ideju svim ugostiteljima koji muku muče s viškom novca u blagajni. Njegov savjet čuo je i gost kafića Car u Donjem Vidovcu.

- Naš stalni gost gledao je Linića na televiziji koji je tada spomenuo da ugostitelji u Europi imaju čašu za bakšiš pa nemaju viška u blagajni. Drugi dan nam je u kafić donio fiskaliziranu čašu o kojoj je pričao ministar - kroz smijeh prepričava Mirela Matotek (29), vlasnica kafića koji vodi s kolegicom Željkom Šulj Setnik (31). Čaša s Linićevim likom i natpisom “fiskalizirana čaša” stoji na šanku. Ako im gost kaže da nakon naplate zadrže ostatak, one ga ubace u čašu. Mirela smatra kako su fiskalne kase dobra stvar i ne vidi problem u tome.

No da nismo svi jednaki pred zakonom, dokazuje račun iz Valbandona, koji nije fiskaliziran. Riječ je o ugostiteljskom objektu u odmaralištu MUP-a, javlja portal Regional Express. U njemu osim zaposlenika ministarstva mogu boraviti domaći i strani turisti. Račun za kavu s mlijekom i kuglicu sladoleda iznosio je 17 kuna, a na računu piše kako PDV nije uračunat. Gošća lokala smatra kako nije pravedno da jedni podliježu fiskalizaciji, a drugi prolaze lišo.

'Žao nam je nonica na placu, ali eto, zakon je zakon’     

Konobar iz kafića u Valbandonu pojašnjava kako su oni državna tvrtka te da zato ne podliježu fiskalizaciji. I to stoji u Zakonu o PDV-u članak 6, stavak 5.

-  Žao mi je nona koje izdaju račun za par mrkvica, ali i to je zakon - kaže konobar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u