News

Komentari 0

Bidenova suradnica Catherine Russell nova je čelnica UNICEF-a

Bidenova suradnica Catherine Russell nova je čelnica UNICEF-a

Russell je prije bila veleposlanica za globalna ženska pitanja u američkom State Departmentu pod upravom bivšeg predsjednika Baracka Obame, priopćio je UN

Ujedinjeni narodi u petak su imenovali Catherine Russell, suradnicu američkog predsjednika Joea Bidena, za novu ravnateljicu UN-ove agencije za djecu UNICEF-a, objavio je glasnogovornik UN-a.

Russell, trenutačno ravnateljica Ureda za osoblje Bijele kuće i pomoćnica predsjednika, bit će osmi Amerikanac na čelu UNICEF-a. Od kada je osnovana 1946. godine, svi izvršni direktori agencije su Amerikanci.

"Gospođa Russell donosi desetljeća iskustva u razvoju inovativnih politika koje osnažuju zanemarene zajednice diljem svijeta", rekao je glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric novinarima.

Russell je prije bila veleposlanica za globalna ženska pitanja u američkom State Departmentu pod upravom bivšeg predsjednika Baracka Obame, priopćio je UN.

Glasnogovornik UN-a u srpnju je objavio da izvršna direktorica UNICEF-a Henrietta Fore planira odstupiti kako bi se pozabavila zdravstvenim problemom obitelji.

Fore, bivšu čelnicu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), imenovao je na čelo UNICEF-a glavni tajnik UN-a Antonio Guterres 2018.

Najčitaniji članci