Obavijesti

News

Komentari 37

BiH ponovno izručila Paravinju Hrvatskoj, vratio se u Šibenik

BiH ponovno izručila Paravinju Hrvatskoj, vratio se u Šibenik
5

Paravinja je u Šibenski zatvor doveden u četvrtak oko 11.20 sati, kako bi se na šibenskom sudu protiv njega vodio postupak za pokušaj silovanja i ubojstvo A. Bilić

VIDEO

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine ponovno je Dragana Paravinju (43), koji je krajem 2011. u BiH pravomoćno osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog silovanja na području Jahorine, privremeno izručilo Republici Hrvatskoj. 

Paravinja je u Šibenski zatvor doveden u četvrtak oko 11.20 sati, kako bi se na šibenskom sudu protiv njega vodio postupak po optužnici koja ga tereti za pokušaj silovanja i ubojstvo nestale Drnišanke Antonije Bilić. 

Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac, koja je dobila spis, trebala bi već sljedećeg tjedna zakazati glavnu raspravu. 

- Optuženik Dragan Paravinja se ponovno nalazi u zatvoru u Šibeniku. Obzirom da je optužnica protiv njega postala pravomoćna, nema zapreka da se zakaže glavna rasprava. Nju će zakazati sutkinja koja je dobila predmet na rad. Pretpostavljam da će je zakazati za njen prvi slobodan termin, negdje u roku od mjesec dana - rekao je sudac-glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Dolaskom Paravinje u šibenski zatvor počelo je teći novih 60 dana pritvora koliko je određeno sudskim rješenjem, a kako je kazao Ivić, rješenjem o izručenju za sada nije ograničeno vrijeme koje optuženik može provesti u šibenskom zatvoru.

Još uvijek nije odlučeno hoće li suđenje Paravinji biti otvoreno za javnost ili zatvoreno, što se može očekivati s obzirom da je žrtva kaznenih djela za koja se tereti maloljetna. Obrana će tražiti da suđenje bude javno, ali odluku će tek treba donijeti sudsko raspravno vijeće.

Odvjetnik Branko Baica, koji je Paravinju dodijeljen po službenoj dužnosti, nije se u četvrtak još sreo sa svojim branjenikom.

- Pretpostavljam da će suđenje započeti krajem mjeseca veljače ili početkom ožujka. Prijedlog obrane će biti da suđenje bude otvoreno za javnost, odnosno tek djelomično zatvoreno kad se bude raspravljalo o onim stvarima koje po zakonu ne mogu biti javne - rekao je Baica.

Paravinju optužnica tereti da je 7. lipnja 2011. oko 10 sati na cesti Split-Drniš povezao maloljetnu Antoniju Bilić koja je tu bila stopirala, pokušao je silovati, a kad u tome nije uspio, ubio je i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku jezero Brljan. Paravinja je nakon bijega 26. lipnja uhićen u selu Donji Srđevići kraj Banja Luke, a za potrebe istrage je Hrvatskoj je privremeno bio izručen 22. srpnja.  U istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku bio je do 21. prosinca, kada bio vraćen u BiH kako bi se donijela pravomoćna presuda za silovanje koje je 2002. godine počinio u toj državi, a sada je zbog suđenja ponovno vraćen u Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...