Obavijesti

News

Komentari 112

U Sarajevu oko 300 građana, vlada poručila da je za dijalog

U Sarajevu oko 300 građana, vlada poručila da je za dijalog
5

Prosvjedi protiču mirno uz pjesmu i podršku turista koji su došli u posjet Sarajevu. Vlada KS poručila je građanima da je u tijeku zasjedanje i da je otvorena za dijalog

VIDEO

Oko 300 građana, među kojima i 20 radnika hotela Holiday, okupilo se srijedu ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Unatoč kiši koja pada, očekuje se okupljanje većeg broja građana, javlja Klix.ba. Blokiran je promet na raskrižju Titove i Alipašine ulice. Prosvjedi prolaze mirno.

Prosvjednici pozivaju članove Predsjedništva BiH da izađu van, prozivaju Bakira Izetbegovića, skandiraju Nerminu Nikšiću. Iz vlade FBiH su priopćili da je u tijeku redovno zasjedanje i da su otvoreni za dijalog.

Podsjetimo, građani Sarajeva će se danas u 17.30 sati okupiti na prvom sastanku Plenuma na kojem će biti definirani konkretni zahtjevi i odluke koje će "zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka".

Vođa Facebook grupe "Udar", preko koje su prosvjedi i organizirani, Aldin Širanović, najavio je za srijedu konferenciju za medije na kojoj će pojasniti sve o prosvjedima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupština KS prihvatila ostavku aktualne vlade

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo u srijedu su jednoglasno na hitnoj sjednici prihvatili Odluku Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja SKS-a o prihvaćanju ostavke kantonalnog premijera Suada Zeljkovića i razrješenju svih ministara u vladi KS

Aktualna vlada u ostavci, do formiranja novog saziva u roku 60 dana, će nastaviti obavljati poslove iz svoje nadležnosti. Dužnost premijera će u narednom periodu obavljati ministar financija Muhamed Kozadra. 

Načelnik odjela specijalne policije MUP-a Halid Ganija pred zastupnicima je podnio izvještaj MUP-a o aktualnoj sigurnosnoj situaciji i događajima vezanima uz prosvjede. Nekoliko zastupnika je pozdravilo odluku MUP-a da ne upotrebljava silu protiv građana. Komisija za sigurnost KS zaključila je da je policija uložila maksimalne napore u očuvanju javnog reda i mira, uz 144 ozlijeđena policajca i bez težih ozljeda prosvjednika, ali da nisu uspjeli zaštiti zgradu Vlade KS i Općine Centar.

Mirno okupljanje radnika u Tuzli

Radnici Dite, Konjuha, Guminga, Poliolchema i Polihema nastavili su sa svojim mirnim okupljanjima ispred zgrade pravosudnih institucija u Tuzli. Obespravljenim radnicima danas su se pridružile kolege iz tvrtki Tuzlaputevi, Livnice čelika i Tuzlakvarca.

Radnici ne dopuštaju otvaranje stečaja u tvrtkama u kojima još uvijek postoji šansa za pokretanje proizvodnje. Zahtijevaju zaostale plaće, da im se uvaži radni staž te pravo na zdravstveno osiguranje.

Kasnije su se uputili prema zgradi Saveza samostalnih sindikata TK gdje su izviždali predsjednicu ogranka kemijsko-metalurškog sindikata Katu Iveljić. Mirne prosvjede okončali su ispred zgrade vlade TK.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu