News

Komentari 3

BiH: Uhićeni Pakistanci koji su preko Drine prevozili migrante

BiH: Uhićeni Pakistanci koji su preko Drine prevozili migrante

Dvojicu državljana Pakistana uhitili su pripadnici Granične policije BiH nakon što su ih otkrili kako preko granice ilegalno pokušavaju prevesti veći skupinu migranata

Pakistanci Bait Ullah Nurzai (25) i Hassan Ali (26) uhićeni su na području Zvornika, gdje su čamcem preko Drine iz Srbije dovezli skupinu od sedam ilegalnih migranata, među kojima je bilo i malodobnih osoba.

Kako se navodi u priopćenju, mjesto na kojemu su preplovili Drinu iznimno je opasno jer postoji stalni rizik od prevrtanja plovila i utapanja.

Migrante su policajci predali Službi za poslove sa strancima, a dvojicu krijumčara Tužiteljstvu BiH, koje će za njih zatražiti određivanje pritvora zbog počinjenja kaznenog djela trgovine ljudima.

Policijske agencije u BiH upozorile su ranije kako toj zemlji s proljećem prijeti novi migrantski val.

U BiH trenutačno boravi oko šest tisuća ilegalnih migranata, koji čekaju priliku za odlazak ka Hrvatskoj. Najviše ih je na području Unsko-sanske županije, gdje u četiri prihvatna centra boravi nešto više od dvije tisuće osoba. Policija procjenjuje kako ih još najmanje toliko luta šumama i boravi u improviziranim skloništima, uglavnom pod šatorima i u napuštenim objektima.