Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Bijelić: Ja ne mogu negirati da je Slavko Linić vidio policajce

Dinko Cvitan nije otkrio je li DORH istraživao Linića, dok načelnik krim-policije odgovorno tvrdi da Ravnateljstvo policije nije nadziralo bivšeg ministra financija

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
68 komentara

Načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić potvrdio je kako Ravnateljstvo policije nije nadziralo bivšeg ministra financija Slavka Linića ni prije ni nakon konferencije za novinare na kojoj se obrušio na premijera Zorana Milanovića. 

- U ovom trenutku mogu odgovorno reći da policija nije provodila ni prije ni nakon tiskovne konferencije gospodina Linića nikakve aktivnosti koje bi se mogle podvesti pod njegov nadzor. Vezano za sadržaj njegove izjave, a određeni dijelovi tog sadržaja upućuju na možebitno počinjenje kaznenih djela od nekih osoba, policija je dobila i nalog DORH-a da provede određene izvide i izvidi su u tijeku - rekao je. Izvidi su krenuli odmah nakon konferencije za novinare. Policija bi vrlo brzo mogla dobiti rezultate tih izvida, piše Večernji list

Na pitanje novinara negira li onda on da je Linić mogao vidjeti policajce, Bijelić je ironično rekao:

- Ne, ja ne mogu negirati da je gospodin Linić vidio policajce!

Cvitan: DORH će o svemu izvijestiti javnost

Međutim, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan nije mogao otkriti je li DORH istraživao Linića prije njegove konferencije za novinare.

- Ne mogu odgovoriti tko je predmet istrage prije ili poslije tiskovne konferencije. Dali smo priopćenje za javnost gdje smo jasno i transparentno kazali da će se sve ono što je rekao gospodin Linić ispitati te će javnost o tome biti izviještena - rekao je. Na inzistiranje novinara dodao je:

- DORH, USKOK i mi obavljamo niz aktivnosti o kojima ne možemo govoriti javnosti i jasno je da o izvidima ne možemo govoriti. Izvidi su tajni i uvijek su bili tajni. Istrage su danas nejavne, no mi ćemo u ovom slučaju transparentno izvijestiti javnost o svim činjenicama koje smo utvrdili, odnosno zaključku je li počinjeno kazneno djelo ili nije - objasnio je Cvitan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message