Obavijesti

News

Komentari 54

Biku Jerryju ne gine smrt: Kad ga lociraju, žele ga uspavati...

Biku Jerryju ne gine smrt: Kad ga lociraju, žele ga uspavati...
1

U potragu za bikom radi sigurnosti građana uključena je policija, lovačka udruga iz Kaštela i djelatnici veterinarske stanice. Poslužit će se svojim mehanizmima kako bi odbjeglu životinju uspavali

VIDEO

Još se uvijek traga za bikom koji je u petak oko 17:20 sati pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom prema šumi u iznad naseljenog dijela Rudina, a policija je i danas upozorila građane da, ako ga netko uoči - da mu se ne približavaju.

- Odmah pozovite policiju na 192 - apeliraju iz PU splitsko-dalmatinske.

Bik od 600 kg luta Kaštelima: 'Dao Bog da ga nikad ne nađu!'
Bik od 600 kg luta Kaštelima: 'Dao Bog da ga nikad ne nađu!'

Dodali su kako su u njihovi službenici uključeni u potragu radi sigurnosti građana, a lovačka udruga iz Kaštela i djelatnici veterinarske stanice poslužit će se svojim mehanizmima kako bi odbjeglu životinju uspavali i tako okončali potragu, javlja Slobodna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlasnik klaonice: 'Čista snaga je pobijedila tehnologiju'

Jednostavno ne znam kako se to dogodilo, očigledno je čista snaga pobijedila tehnologiju, i sam je šokiran Petar Skejo, vlasnik klaonice u Kaštel Starom.

Način bijega nas je najviše zanimao, je li bik iskopao rupu ili možda preskočio ogradu, no od Skeje doznajemo kako je jednostavno pobjegao iz posebnog, najmodernijeg boksa u kojem se i prije njega držala stoka predviđena za klanje. Međutim, ovaj bik – nema imena, samo veterinarsku markicu, ali nekako bi mu baš pristajao nadimak Jerry – od 600 do 650 kilograma kako nam je kazao Skejo, nije mislio mirno dočekati smrt. Pa se uspio probiti iz boksa i u trku istrčati na slobodu! Klaonica je naime na obroncima Kozjaka, na osami, pa je “nestao” u smjeru sjeverozapada, u svakom slučaju u smjeru šume, što dalje od ljudi.

Bik pobjegao iz klaonice: 'Brzo nazovite policiju ako ga vidite!'
Bik pobjegao iz klaonice: 'Brzo nazovite policiju ako ga vidite!'

Ana Čepić iz splitske PU potvrdila je tek kako patrole kaštelanske policije asistiraju lovcima iz kaštelanske udruge te veterinarskoj službi koji su u jednoj, s obzirom na noćne uvjete i posebnu vrstu “zvijeri”, prilično defenzivnoj potrazi za Jerryjem. Čekaju dojavu mještana koji eventualno ugledaju bika, no do večernjih sati nije bilo takvih vijesti. 

Pretpostavka “tragača” je da se smirio na nekom nepristupačnom dijelu Kozjaka u smjeru Rudina. Gotovo da i ne čudi, jer je Jerry već postao svojevrsni junak među pukom.

Dao Bog da ga nikad ne nađu, je samo jedan od komentara Kaštelana, dok se na Radio Dalmaciji jedan slušatelj zapitao “zašto bi ljudi drukali bika koji je pobjegao iz klaonice, od sigurne smrti, a ne iz slastičarnice?!” Ukratko, sloboda za bika Jerryja!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a