News

Komentari 13

'Bila je spremna iznijeti svoju obranu, no to je sve odgođeno'

'Bila je spremna iznijeti svoju obranu, no to je sve odgođeno'

Odvjetnik Golubić objasnio je da se obrana žalila jer je nad škrinjom trebala biti obavljena pretraga, a ne očevid. Naime, očevid je provodi u napuštenim i javnim prostorima, ne u nečijem domu

Odvjetnik Smiljane Srnec, Krešimir Golubić, rekao je nakon nastavka suđenja na Županijskom sudu u Varaždinu da je Srnec bila spremna iznijeti svoju obranu te objasnio zašto su se žaliti na očevid koji je proveden u Palovcu u veljači prošle godine kada je pronađeno tijelo Jasmine Dominić

POGLEDAJTE IZJAVU ODVJETNIKA: 

Podsjetimo, Srnec je trebala u utorak ujutro iznijeti obranu, no rasprava je odgođena. Sud je odbio prijedloge obrane za izdvajanje kao nezakonitih dokaza zapisnike o očevidu, službene zabilježbe te nalaz i mišljenje vještaka Škavića, no kako je pitanje o važnim pravnim stvarima izdat će se pisano rješenje na koje stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Golubić je objasnio na što se obrana točno žalila. 

- Nad škrinjom je trebala biti obavljena pretraga. Pretraga i očevid su dvije vrlo slične dokazne radnje, no suštinska razlika među njima je da se očevid može provoditi samo u napuštenim, prirodnim i javnim prostorima. Uvijek kada se provodi radnja u zatvorenim prostorijama, odnosno u nečijem domu, mora se provesti pretraga. U ovom slučaju to nije provedeno - objasnio je Golubić. 

Dodao je i kako će se obrana na odbijeni prijedlog suca žaliti Vrhovnom sudu. 

Na pitanje novinara je li Smiljana Srnec bila spremna iznijeti obranu, Golubić je rekao da je, no da je to odgođeno i da ne znaju na koje vrijeme. 

Objasnio je i zašto su tražili ponovno psihijatrijsko vještačenje. 

- Smatramo da je provedeno na nezakonit način te da vještaci nisu posao odradili korektno. Prije svega radi se o tome da je njihovo mišljenje o tome da bi optužena bila disocijalna je apsolutno promašena i temelji se na dvije činjenice iz njene prošlosti koje nisu takve snage i karakteristika da bi govorili o tome. Mislim da ju nisu pregledali u psihijatrijskoj ustanovi Vrapče na odgovarajući način i zato tražimo drugog vještaka - rekao je Golubić. 

Najčitaniji članci