Obavijesti

News

Komentari 19

Bili smo u selu iz kojeg je jutros pobjegao bik: 'Samo se htio spasiti, priča se da su ga ubili'

Bili smo u selu iz kojeg je jutros pobjegao bik: 'Samo se htio spasiti, priča se da su ga ubili'
4

Sve nas je dobrano isprepadao. To je velika životinja, s kojom se nikad ne zna. Navodno je jednom susjedu i uletio u dvorište - tvrde stanovnici

VIDEO

Odjednom je nastala panika u susjedstvu. Moj sin je uletio u kuću govoreći da je nekome pobjegao bik i da trebamo paziti da ne uđe u dvorište i uništi nam proizvode koje ondje držimo. Susjedi su jedni drugima dovikivali da se paze i zatvore u kuću, rekla je mještanka Hrastja kraj Svetog Ivana Zeline, gdje se u utorak oko 10 sati trčkarao bik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

bik koji trči 00:25

Bik je jurio cestom Sveti Ivan Zelina - Komin u smjeru Varaždina, a susjedi su brže-bolje zatvarali ograde. Mještani nam govore da je zbog nestašnog bika nastao i mali prometni kolaps. U Hrastju je odbjegli bik postao glavna zvijezda. Stanovnici od jutra prepričavaju njegove zgode i nagađaju kako je i kome uspio pobjeći.

- Svi su se auti zaustavili kako bi propustili bika. Strah nas je bilo da se nekome ne zaleti u auto. Djelovao je smušeno i brzo je trčao uokolo - prepričavaju u susjedstvu.

Bik se našao i ispred klaonice u Hrastju, iz koje tvrde da nije njima pobjegao te da oni s tim nemaju nikakve veze.

- Sve nas je dobrano isprepadao. To je velika životinja, s kojom se nikad ne zna. Navodno je jednom susjedu i uletio u dvorište - tvrde stanovnici.

Kako kažu, za nestašnim bikom jurila su dvojica s puškama, koji su ga uspjeli dostići kad je bik ušao u nečije dvorište. Navodno su ga ondje i ubili. Iako ta informacija nije službeno potvrđena, bik je nakon svoje jurnjave po Hrastju netragom nestao, a stanovnici o njemu i njegovim avanturama mogu samo nagađati.

- Ako je to istina, žao nam je što je tako skončao. Možda mu je novogodišnja odluka bila da se pokuša spasiti - kažu susjedi.

Ovaj bik nije imao sreće kao poznati bik Jozo iz Slatine, koji je pobjegao prije tri godine pri istovaru iz kamiona u tvornici Mesoprerada. Jozo je u bijegu bio malo uspješniji, pa je potraga za njim potrajala desetak dana. Legendarnog su bika uhvatili u šumovitom rubnom dijelu Slatine, a zbog mnogobrojnih upita i ponuda za njegovo udomljavanje tvornica je odlučila da odvažni Jozo neće završiti u klaonici. Ubrzo su mu pronašli novog vlasnika, kod kojeg je popularni bik uživao u društvu konja, mnogih posjetitelja i svoje družice krave, s kojom ima tele. No nestašnom Jozi počeli su smetati toliki ljudi, pa su ga premjestili na obližnju farmu, gdje vrijeme provodi u društvu drugih bikova.

- Postao je agresivan, ono nije bila prirodna okolina za njega i ljudi, gosti su mu donekle smetali, tako da je sad već oko pola godine ovdje - kazali su njegovi novi vlasnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije