Obavijesti

News

Komentari 135

Bilo joj je 16 godina: Nakon 7 godina pronašli ubojicu starca

Bilo joj je 16 godina: Nakon 7 godina pronašli ubojicu starca
4

Djevojka je muškarcu (84), u razdoblju između 21. i 23. svibnja 2009., zadala nekoliko uboda nožem i iz stana otuđila 120.000 kuna kao i zlatni muški sat

VIDEO

Zagrebačka policija razriješila je ubojstvo 84-godišnjaka Ćirila Ćalete iz 2009. godine. Sumnja se kako je starijeg muškarca u vlastitom stanu u Vodovodnoj ulici u Zagrebu ubila 16-godišnjakinja.

Djevojka rođena 1993. je muškarcu, u razdoblju između 21. i 23. svibnja 2009., zadala nekoliko uboda nožem i iz stana otuđila 120.000 kuna i zlatni muški sat, izvijestila je PU zagrebačka..

POGLEDAJTE VIDEO: Ubila ga je samo sa 16 godina

Pokretanje videa...

24sata Video 00:15

Odmah nakon pronalaska mrtvog Ćirila zbog ozljeda na tijelu posumnjalo se na ubojstvo, što je i potvrđeno obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Inženjera strojarstva rodom iz Klisa koji je živio sam u stanu je pronašao član njegove obitelji , 58-godišnji Z. Ćaleta.

Obitelj Ćirila Ćalete godinama je mučilo nerazrješeno ubojstvo , a zbog zastoja istrage i pomanjkanja dokaza sumnjali su čak i da ga je ubio profesionalni ubojica:

- Stric je ubijen kada ga je ubojica ubo najvjerojatnije nekakvom iglom, ispod lijeve strane rebara i napunio mu pluća zrakom i krvlju. Vidi se da je vrlo profesionalno obavljeno. Ne, on nije imao na sebi nikakvih modrica , ozljeda, ničega što bi upućivalo na to da je bio mučen ili nešto slično, ništa osim tog sitnog uboda, tako nam je rečeno nakon obdukcije na Šalati. Policija je, nakon što je tijelo otkriveno, pretragom našla po stanu tridesetak tisuća kuna, a i kad smo mi poslije čistili i sređivali stan, ja sam našao još petnaestak tisuća kuna ispod televizora... - rekao je Ćaletin nećak 2014. u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Uvijek nosio puno novca, dijelio ga i djeci

Policija je tijekom istrage razgovarala s više od 160 osoba, a neki su čak podvrgnuti i poligrafskom ispitivanju. Izvjesno je bilo jedino da je Ćiril ubojicu pustio u stan jer nije bilo tragova provale.

Susjedi su pričali kako je Ćaleta, kojeg su zvali Gospodin Francuz, kod sebe uvijek imao 2000 do 3000 kuna te da bi čistačima davao 50 kuna da bolje očiste ulicu, a novac je dijelio i djeci.

Sumnjalo se kako je bilo tko mogao čuti da Ćaleta ima novaca i pokušati se domoći gotovine.

Sa ženom živio u Francuskoj

Ćiril je sa ženom Mirom živio u Francuskoj i iz te zemlje je primao mirovinu. U Hrvatsku se vratio 1995. godine, a godinu i pol dana prije njegova ubojstva preminula mu je supruga pa je živio sam.

Bio je redoviti gost obližnje gostionice i svi su ga voljeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu